Valaki magyarázza már el, hogy Brazília miért Kelet? Én ugyan még csak négyszer közlekedtem hazánk és a hatalmas keleti ország között, de nekem mindig úgy tűnt, hogy innen oda inkább délnyugat felé tartunk. Szijjártó Péter sajtófőnöke ellenben váltig állítja közleményében, hogy márpedig az kelet, úgyhogy már-már kezdek én is meginogni.

Pl. rögtön a cím: A keleti nyitás politikájáról tárgyalt brazil partnerével a külgazdasági államtitkár

És egy idézet:

"Szijjártó Péter a többi közt a keleti nyitás politikájáról tájékoztatta Hadil Fontes da Rocha Vianna-t - tudatta az MTI-vel az államtitkár sajtófőnöke.

Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a találkozón beszámolt arról, hogy a magyar kormány kiemelt céljának tekinti a világ gyorsan fejlődő régióival való kapcsolatépítést, így a dél-amerikai kapcsolatrendszerének megerősítésén is dolgozik - tudatta a közleményben Varga Éva." szijjártó

Bizonyára a többi BRIC-állammal keverte össze a sajtós Brazíliát, mert azok tényleg keletre vannak tőlünk. Egyébként ha bebizonyosodik, hogy Brazília valóban nem keletre, hanem délnyugatra van hazánktól, szívesen szánok az adómból egy földgömbre valót az államtitkárságnak (kacsintós szmájli).

Itt van a teljes oldal:
szijjártó
(Ide érdemes klikkelni, ha követni szeretné a blogunkat!)