Szeptember 5-14. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Brazil hetet Budapesten. Azért épp ekkor, mert szeptember 7-e a Brazil függetlenség napja; ezen a napon, 1822. szeptember 7-én mondták ki, hogy Brazília nem portugál gyarmat többé, hanem független állam. 

Íme egy kis áttekintés a budapesti programokból.

függetlenség

Szeptember 5-én és 6-án táncóra és táncbemutató (afro-Brasil, szamba és axé), bazár és tombola a Brazil Kulturális Központban. Ingyenes, további infók erre.

Szeptember 7-én, azaz szombaton délutáni zene, költészet, multimédia, brazil sajtos pogácsa és egy csipetnyi Brazília az Andrássy úti brazil étteremben, azaz a Casa Brasil nevű helyen. A bemutatót Daniela Neves tartja (több infó itt). Ugyanitt másnap vacsora - ez nyilván nem ingyenes - élő zenével kísérve (infó itt).

Szeptember 10-én, kedden a Partideiros című Luiz Guimarães de Castro-film látható a Cervantes Intézetben. A zenés dokumentumfilm Tuninho Galante szambazenésszel állítólag magávalragadó alkotás. Az esemény ingyenes, de a helyek száma korlátozott. Infó itt.

Szeptember 12-én kiállításmegnyitó lesz, a tárlat egészen 21-éig látható. Infó a képen és itt.

brazil színek

A Facebook önmagának mond ellent abban, hogy 7-én vagy 14-én, de annyi biztos, hogy a Piréz Gyerekműhelyben is lesz valami érdekesség a Brazil héten.

(ide érdemes klikkelni, ha követni szeretné blogunkat!)