Többségi tulajdont szerez a Richter egy brazil gyógyszer-kereskedelmi vállalatban - tette közzé a társaság a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján hétfőn.

Eszerint a Richter Gedeon Nyrt. új marketing partnere, a Next Pharma Representaçăo, Importadora, Exportadora e Distribuidora Eireli - EPP tulajdonosával olyan megállapodást írt alá, amely célja a brazil gyógyszerpiacra történő közvetlen belépés.

richterŐ Richter Gedeon gyógyszerész, aki 1901-ben alapította a céget

A Richter kezdetben 51 százalékos többségi tulajdoni részesedéssel rendelkezik a Next Pharma vállalatban, és a megállapodás opciós lehetőséget biztosít a fennmaradó 49 százalék jövőbeni megszerzésére is. A megállapodás aláírását követően a vállalat új neve Gedeon Richter do Brasil Importadora, Exportadora e Distribuidora S.A. lesz.

A Next Pharma fő üzleti profilja a nőgyógyászati termékvonalhoz tartozó készítményeknek brazíliai törzskönyvezése és e termékek értékesítését és promócióját támogató hálózat kiépítése lesz. Ez az ügylet a Richter földrajzi lefedettségének növelésére tett újabb stratégiai lépésnek tekinthető azáltal, hogy közvetlen jelenlétet biztosít Brazíliában, a világ egyik leggyorsabban növekvő gyógyszerpiacán - közölte a Richter.
(MTI)