Az Izaura blog általában nem irigyeli a magyar politikusok életét. Ezalól egy kivétel van: amikor a politikusok Brazíliába utaznak az adófizetők pénzén. Ezúttal Martonyi Jánost irigyeljük, mert épp egyhetes dél-amerikai látogatáson vesz részt, ahova szombat este utazott. A külügyminiszter Argentínát és Brazíliát keresi fel, ahol mindenekelőtt gazdasági témákról folytat megbeszéléseket, és találkozik a helyi magyarság képviselőivel - közölte a Külügyminisztérium sajtófőosztálya az MTI-vel a hétvégén.

A külügyi tárca vezetőjének útja a globális nyitás politikájához illeszkedik - tudatta a minisztérium a távirati irodát. Martonyi János minisztertársaival, vezető politikusokkal és gazdasági érdek-képviseleti szervezetek tagjaival tárgyal, valamint találkozik a helyi magyarság képviselőivel is.     

A tájékoztatás szerint a miniszter vasárnap az argentin fővárosban, Buenos Airesben csinál majd különféle dolgokat, de igazán szerdán csap bele a lecsóba, amikor is már Brazíliában tárgyal.

Rio de Janeiróban találkozik először is Carlos Mariani Bittencourt-ral, a riói Gyáriparosok Szövetsége elnökhelyettesével, majd beszédet mond a szervezet tagjai előtt. Még aznap továbbutazik Sao Paulóba, ahol a találkozik a helyi magyarság képviselőivel.

Paulo Skaffal, a Sao Pauló-i Gyáriparosok Szövetsége elnökével, majd Guilherme Afiffal, Sao Paulo állam kormányzóhelyettesével csütörtökön tárgyal Martonyi.

Pénteken Brazíliavárosban tart előadást a brazil diplomáciai akadémián, a Rio Branco Intézetben, és tárgyal Antonio de Aguiar Patriota brazil külügyminiszterrel, majd megnyitja a Raoul Wallenberg életéről szóló kiállítást.     

Martonyi János a dél-amerikai látogatás után a május 20-21-i chicagói NATO-csúcsra utazik.

A politikus, akit korábban irigyeltünk, de ma már nagyon nem: Schmitt Pál

A politikus, akit korábban irigyeltünk: Kövér László
(duplán)