Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A brazil kollégák elírták Orbán Viktor nevét

Ha működött volna a postr, már két napja kint lenne ez a poszt, így csak most tudom belinkelni a Globoban megjelent Martonyi-interjút, amiről már nyilván mindenki olvasott, mivel az MTI összefoglalta. ITT van eredetiben.

Másrészt üzenem a cikket jegyző kollégának, hogy elírta Viktor Órban nevét. Az Izaura-blog mindig külön figyelmet fordít a Dilma Rousseff nevében olvasható zavarbaejtően sok mássalhangzó helyes leírására. Ezért ha a Globo-cikk szerzőjébe kis bűnbánás is szorult, arra kérném, hogy írja le O.V. nevét ötvenszer, hogy rögzüljön, meg mert hátha a jövőben még írnia kell róla.

7 Tovább

Martonyi tárgyalt és visszatért

Ahogy irigykedve írtunk róla, Martonyi János külügyminiszter május 12-én Argentínát és Brazíliát érintő dél-amerikai útra indult. A globális nyitás politikájának jegyében a hivatalos látogatáson kétoldalú tárgyalásokat folytatott partnereivel, vezető politikusokkal és gazdasági kamarák tagjaival konzultált, valamint találkozott a helyi magyarság képviselőivel is. Brazíliában pedig interjút adott a magyar demokrácia helyzetéről.

Dél-amerikai útja végén úgy nyilatkozott, hogy "várakozáson felüli" eredményeket hozott az Argentínában és Brazíliában tett látogatása, a globális nyitás politikájában "minőségi előrelépést" sikerült elérni a politikai, a gazdasági, a kereskedelmi, a tudományos és az oktatási kapcsolatokat illetően - áll egyrészt a kormany.hu tájékoztatójában, másrészt a kitekintő.hu terjedelmes, de érdekes összefoglalójában.

Előbbiből egy idézet: "(Martonyi) úgy fogalmazott, a brazil politikusok és üzletemberek egyaránt 'nagyon nagy barátsággal' fogadták őt, és a közeljövőben várhatóan további magas szintű találkozók lesznek a két ország között. Kifejtette: remélhetőleg hamarosan Budapestre utazik Antonio Patriota brazil külügyminiszter, a Rió+20 csúcstalálkozóra Brazíliába érkezhet Áder János köztársasági elnök, és oda látogathat a vidékfejlesztési miniszter, az oktatási államtitkár és a nemzetgazdasági miniszter is. Megjegyezte: a gazdasági vegyes bizottság 2012. novemberi ülésére magyar üzletemberek delegációja utazik."

0 Tovább

A politikus, akit irigyelünk: Martonyi János

Az Izaura blog általában nem irigyeli a magyar politikusok életét. Ezalól egy kivétel van: amikor a politikusok Brazíliába utaznak az adófizetők pénzén. Ezúttal Martonyi Jánost irigyeljük, mert épp egyhetes dél-amerikai látogatáson vesz részt, ahova szombat este utazott. A külügyminiszter Argentínát és Brazíliát keresi fel, ahol mindenekelőtt gazdasági témákról folytat megbeszéléseket, és találkozik a helyi magyarság képviselőivel - közölte a Külügyminisztérium sajtófőosztálya az MTI-vel a hétvégén.

A külügyi tárca vezetőjének útja a globális nyitás politikájához illeszkedik - tudatta a minisztérium a távirati irodát. Martonyi János minisztertársaival, vezető politikusokkal és gazdasági érdek-képviseleti szervezetek tagjaival tárgyal, valamint találkozik a helyi magyarság képviselőivel is.     

A tájékoztatás szerint a miniszter vasárnap az argentin fővárosban, Buenos Airesben csinál majd különféle dolgokat, de igazán szerdán csap bele a lecsóba, amikor is már Brazíliában tárgyal.

Rio de Janeiróban találkozik először is Carlos Mariani Bittencourt-ral, a riói Gyáriparosok Szövetsége elnökhelyettesével, majd beszédet mond a szervezet tagjai előtt. Még aznap továbbutazik Sao Paulóba, ahol a találkozik a helyi magyarság képviselőivel.

Paulo Skaffal, a Sao Pauló-i Gyáriparosok Szövetsége elnökével, majd Guilherme Afiffal, Sao Paulo állam kormányzóhelyettesével csütörtökön tárgyal Martonyi.

Pénteken Brazíliavárosban tart előadást a brazil diplomáciai akadémián, a Rio Branco Intézetben, és tárgyal Antonio de Aguiar Patriota brazil külügyminiszterrel, majd megnyitja a Raoul Wallenberg életéről szóló kiállítást.     

Martonyi János a dél-amerikai látogatás után a május 20-21-i chicagói NATO-csúcsra utazik.

A politikus, akit korábban irigyeltünk, de ma már nagyon nem: Schmitt Pál

A politikus, akit korábban irigyeltünk: Kövér László
(duplán)

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek