Az Adidas kedden bejelentette, hogy leállítja két ún. érzéki hangulatú pólójának árusítását pár hónappal a brazil foci-vb előtt, miután a brazil kormány nehezményezte, hogy a pólók azt sugallják, hogy Brazília a szexturisták paradicsoma.

Adidas betiltott
kép

Az egyik pólón egy bikinis nő látható, amint X-lábon áll nyitott karokkal egy napsütötte riói tengerparton a következő szavak alatt: Looking to Score (kb. Várom a gólt). A másikon I love Brazil felirat olvasható egy szívvel, a szívben egy fordított tangabikinis fenék. A pólókat csak az Egyesült Államokban, és ott is csak korlátozott számban lehetett kapni, ahogy írtuk, egészen keddig.

A pólók üzenetével egy igen érzékeny pontra tapintott a cég, a brazilok ugyanis már régóta eléggé készen vannak attól, hogy a világ elképzelése érzékiségükről erősen sztereotipikus. A hatalmas ország kormánya ezért intenzív kampányba kezdett, hogy tisztára mossa a képet. Ez az egész szexturistás dolog pár hónappal a foci-vb előtt különösen érzékeny téma (június 12-én startol a vb).

Az Adidas amúgy a vb egyik legnagyobb szponzora és ők készítik a hivatalos labdát is.

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a brazil híreket!)