Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Leállt a brazil szexturistás pólókkal az Adidas

Az Adidas kedden bejelentette, hogy leállítja két ún. érzéki hangulatú pólójának árusítását pár hónappal a brazil foci-vb előtt, miután a brazil kormány nehezményezte, hogy a pólók azt sugallják, hogy Brazília a szexturisták paradicsoma.

Adidas betiltott
kép

Az egyik pólón egy bikinis nő látható, amint X-lábon áll nyitott karokkal egy napsütötte riói tengerparton a következő szavak alatt: Looking to Score (kb. Várom a gólt). A másikon I love Brazil felirat olvasható egy szívvel, a szívben egy fordított tangabikinis fenék. A pólókat csak az Egyesült Államokban, és ott is csak korlátozott számban lehetett kapni, ahogy írtuk, egészen keddig.

A pólók üzenetével egy igen érzékeny pontra tapintott a cég, a brazilok ugyanis már régóta eléggé készen vannak attól, hogy a világ elképzelése érzékiségükről erősen sztereotipikus. A hatalmas ország kormánya ezért intenzív kampányba kezdett, hogy tisztára mossa a képet. Ez az egész szexturistás dolog pár hónappal a foci-vb előtt különösen érzékeny téma (június 12-én startol a vb).

Az Adidas amúgy a vb egyik legnagyobb szponzora és ők készítik a hivatalos labdát is.

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a brazil híreket!)

0 Tovább

Bemutatták a 2014-es foci-vb hivatalos poszterét

Nyilvánosságra hozták a 2014-es foci-vb hivatalos poszterét. Egy bizonyos Crama ügynökség munkája, amely két cselező játékos lába közti fehér foltban ábrázolja Brazília térképét, körben pedig, a színes részeken brazil szimbólumok sorjáznak. A győztes posztert olyan illusztris zsűri választotta ki, melyben ott ült Ronaldo, Bebeto egykori játékos, Romero Britto művész és Marta Suplicy brazil kulturális miniszter. A vb-n résztvevő 12 brazil város már novemberben bemutatta a saját poszterét. A Fuleco névre hallgató tatu-kabalaállatról pedig már mi is szót ejtettünk.

foci-vb hivatalos poszterKattintson a képre, és akkor nagyobban is előjön!

A poszter bemutatását eredetileg a vb kezdete előtt pontosan 500 nappal, hétfőre tervezték, de a santa mariai klub 235 halálos áldozatot követelő tragédiája miatt szerdára halasztották az eseményt.

(Update: több brazil cimbora arról témázgat a Facebookon, hogy a grafika a brazil Unilever logójára emlékezteti őket. Hát tessék, itt a logó, döntse el magának bárki.)

0 Tovább

Készülhetünk az éjszakázásokra

A Nemzeti Sport a maga informatív stílusában beszámolt arról, hogy elkészült a 2014-es vb (ugye azt már mindenki tudja, hogy Brazíliában lesz?) menetrendje, eszerint néhány meccs bizony jócskán bele fog nyúlni a magyar éjszakába. A Sao Paolo-i nyitómérkőzés is meglehetősen későn, közép-európai idő szerint 22 órakor kezdődik majd, de az igazi próbatételt a manausi és a cuiabái csoportmeccsek fogják jelenteni. Az eltolódás itt nem -5, hanem -6 óra a mi időzónánkhoz képest, ezért az ottani meccsek magyar idő szerint éjfélkor fognak kezdődni. Egyébként az 1994-es egyesült államokbeli vb óta először fordul elő, hogy több időzónában játszanak mérkőzéseket, de én arra is emlékszem, hogy a 2002-es japán-koreai vb alatt reggel voltak a csoportmeccsek, ami azért mindennél bénább.

A naptárunkat viszont elég, ha a jövő évi mikulás után kezdjük töltögetni, mivel csak 2013. december 6-án fogják kisorsolni a csoportok beosztását. De 2014. július 13-ra máris lemondhatunk minden programot, mert az tuti, hogy magyar idő szerint este kilenckor kezdődik a döntő a Maracanában - már ha addigra végeznek a felújítással.

0 Tovább

Európa Bajnokság - ugyan már!

Ha már úgysem lehet kibújni az EB-láz őrülete alól, akkor Izaura barátai egy szuper focis dallal jeleznék azt, hogy nemcsak a selecao oktatná az Öreg Kontinens csapatait, hanem a brazil futballnóták is messze az ilyen bajnokságokra mostanában jellemző eurotrash slágerek fölé nőnek. Míg a lengyelek egy ilyen, karater és érték nélküli förtelmet bírtak kiválasztani az Európa Bajnokság hivatalos dalának, addig Jorge Ben egy vérbő tropicalia-gyöngyszemmel spannolta Sócrateséket az 1982-es VB-re. Külön szépség, hogy a dal címe Umbabarauma, ami valami olyasmit jelent, mit "csúnyán befűzni az ellenfelet". És hogy hol a dal? hol máshol, mint a hajtás után!

0 Tovább

Bréking: Ronaldinhónak is magyar kutyája lett!!

Mark Zuckerberg után Ronaldinhónak is magyar kutyája lett! Egy Ana Maria Braga nevű műsorvezető ma délután meglátogatta Ronaldinhót Gaveában (Rio egyik városrésze), és magával hozott egy ajándékot, amit a múlt héten ígért meg a kiváló focistának, amikor Ronaldinho Mais você című műsorában vendégeskedett: egy kuvaszt! A Globo cikke szerint a  játékos a következőképp reagált új magyar barátja láttán: meglepődött, elmosolyodott, és játszani kezdett a kuvasszal.

(A kölyökkutya mellett felhívjuk a figyelmet a sztárfutballista ízléses fukszaira is!)

Képek: globoesporte.com

2 Tovább

A brazil válogatottnak önmaga lehet a legnagyobb ellenfele

A nagy focieseményekhez közeledve megszokhattuk már, hogy a Nike valóságos reklám-költeményekkel hangolja a nézőket/vásárlókat. Pipásék a 2014-es brazíliai világbajnokságra való izzítást már most megkezdték - igaz egy szolid klippel, mely meg sem közelíti a zseniális Take it to the next level vagy a Write the future szintjét. A reklámban a Neymarral, Patoval (ő egyáltalán kint lesz a VB-n?) és Thiago Silvával felálló sárga mezes brazil válogatott - MEGLEPETÉS! - kék mezes önmagával kerül össze. A meccset végigizgulja az egész ország, a vége pedig... a végét pedig a hajtás után tessék megnézni! A klipecske mindenesetre azzal a nem túl nehezen dekódolható üzenettel bír, hogy a brazil válogatott csak magának köszönheti, ha elbukik a hazai VB-n. Igazi brazil önbizalom ez, kérem!

0 Tovább

130 ezres jutalom annak, aki megtalálja Marcelinho fogát

Magas jutalomért keresik a volt brazil válogatott Marcelinho kiesett fogát a Sport Club do Recife labdarúgócsapatának pályáján.

A 36 éves középpályás a Nautico ellen 4-3-ra megnyert vasárnapi bajnokin ütközött az ellenfél egyik játékosával, és a 4000 realért (kb. 520 ezer forint) beültetett implantátum nagy ívben kirepült a szájából. A német Herthánál is megfordult játékos ijedten mutogatta társainak a foghíjat, majd 1000 realos (130 ezer forint) jutalmat helyezett kilátásba annak, aki megtalálja a műfogat. A klub alkalmazottai hétfőn is kutatták a gyepszőnyeget.

Külön érdekes, hogy Marcelinho tavaly is elvesztette egyik fogát meccs közben, akkor is a Nautico volt az ellenfél, és a Recife akkor is győzött (2-0).

MTI

(Hasonlóan érdekes fogas történet éppen tavaly ilyenkor az idősödő, motorcsónakkal húzott banánon bulizó nénikkel esett meg, amiért ide kell klikkolni.)

0 Tovább

Elhunyt Sócrates, az egyik legfunkibb brazil focista

Ötvenhét éves korában vasárnap elhunyt Sócrates, a brazilok korábbi klasszis futballistája. A 63-szoros válogatott labdarúgó halálát egy bélgyulladásból kialakult fertőzés okozta - közölte az őt kezelő Sao Pauló-i Albert Einstein Klinika.

A brazil futballtörténelem egyik legfunkibb fifgurája volt, amit az az interjú is igazol, amit a dpa hírügynökség csinált vele, amikor a 84-85-ös idényt Európában húzta le az olasz Fiorentina színeiben. A beszélgetés során hatalmas mennyiségű sört fogyasztott el, és szinte szünet nélkül cigarettázott. Arra a kérdésre, hogy egy sportoló számára ez megengedhető-e, annyit válaszolt: "Én nem sportoló vagyok, hanem egy futballművész."

Így nézett ki fénykorában a futballművész

Sócrates - aki az 1982-es spanyolországi, valamint az 1986-os mexikói világbajnokságon csapatkapitány volt - néhány hónapon belül harmadszor került kórházba. Csakúgy, mint most, augusztusban és szeptemberben is az intenzív osztályon ápolták, akkor a túlzott alkoholfogyasztás következményeként fellépett gyomorvérzéssel kezelték.

Az orvosi tanulmányai miatt Doktornak is becézett, támadó középpályás Sócrates az 1980-as évek egyik legnagyobb futballsztárja volt Brazíliában. Hazájában a Botafogo, a Flamengo és a Corinthians csapataiban játszott, utóbbiban 297 mérkőzésen 172 gólt szerzett. Sócrates - teljes nevén Sócrates Brasileiro Sampaio de Souza Vieira de Oliveira - hat gyermek édesapja volt.

(További részletek itt, én meg ünnepélyesen megígérem, hogy karácsony előtt írok egy érdekességekkel teli nagy posztot a mesterről.)

0 Tovább

Hatalmasat kaszálnak a brazil focisták

Írtak a kollégáim egy cikket arról, hogy a szárnyaló brazil gazdaság hatalmas focistafizetéseket eredményez, és emiatt már nincs értelme annak, hogy külföldi csapathoz szerződjenek el a brazil focisták. Ha jól látom, a global-soccer.eu -ból indultak ki, a teljes cikk itt van, itt meg egy részlet, ami érdekes:

A brazil klubok pénzügyi szempontból kiemelkednek Dél-Amerikában, és lassan az európai egyesületekkel is fel tudják venni a versenyt. Míg 2010-ben Európában a klubok 29 százalékkal kevesebbet költöttek új focistákra, addig Brazíliában 63 százalékkal nőtt az igazolásokra kiadott összeg.


A brazilok a fizetéseket tekintve is egyre versenyképesebbek: a Milantól hazaigazolt Ronaldinho heti 100 ezer fontot keres, Neymarnak a Santosnál heti 55 ezer font a bére, míg a Corinthiansnál a portugál Sportingtól érkezett Liedson hetente 40 ezer fontnak megfelelő összeget kap. Ezeket a béreket szponzorok segítségével tudják kifizetni: Ronaldinho esetében a Traffic nevű sportügynökség, egy sportszergyár (Olympikas) és egy élelmiszerlánc (Batavo) dobja össze a pénzt, a Flamengónak csak a bér 25 százalékát kell állnia. Neymar javadalmazását egy másik sportszergyártó (Nike) és egy telekommunikációs cég (Nextel) állja, a Santos csak a pénz ötödét biztosítja, a Fluminensénél pedig egy gyógyszergyár (Unimed) teszi lehetővé, hogy a riói egyesület biztosítani tudja Fred, Belletti és Deco fizetését.

0 Tovább

Stevie Wonder Botafogo-meccsre viteti magát a Rock in Rio alatt

Stevie Wonder néhány nappal ezelőtt (a hír szerzője van abban a luxushelyzetben, hogy elég ennyire mélyre mennie az időmegjelölésben) az éppen futó Rock in Rio nevű fesztivál alatt találkozott barátjával, Carlos Alberto Torres-szel (a brazil válogatott és sok más mellett a Botafogo egykori edzője). Gyorsan meg is kérdezte a kapitánytól, hogy nem vinné-e el a Botafogo egyik meccsére. (Az énekes 29-én lesz fesztiválheadliner, de már ott van a helyszínen. Amúgy itt az egyhetes fesztivál fellépőinek listája, elég menő, van benne pl. Red Hot Chilli Peppers.)


A Botafogo volt egyébként az első brazil csapat, amiről a vak énekes hallott. Azóta szereti a klubot és gyűjti a játékosokkal kapcsolatos történeteket, például olyan legendákról, mint Garrincha.

0 Tovább
«
12

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek