Csigavér, nem fogunk átalakulni lakberendező bloggá, viszont egy égető kérdésről szólni kell: nagyon jó lenne szakítani azzal a szemlélettel, hogy függőágyat csakis kintre, két fa közé, a kertbe lehet felkötözni. Ez ugyanis nem igaz: több millió brazil háztartás tapasztalata mutatja, hogy függőágyat igenis fel lehet szerelni beltérbe is. Alig valami lehet kellemesebb annál, mint kényelmesen ringatózni/szenderegni benne, miközben kint már harmadik hete zuhog az eső. A braziloknál a függőágy amúgy ugyanolyan must have háztartási kellék, mint nálunk az őrölt pirospaprika: minden lakásban van legalább egy. A legtöbb téglafal pl. simán elbírja, nyilván a vasbeton is, a panelról nincsenek ismereteim. Amúgy Magyarországon is lehet kapni brazil függőágyakat, én még régebben vettem egyet Rióban, és napokon belül fel fogják szerelni, a közelgő tavaszra való tekintettel egyelőre az erkélyre.

Íme a megállapítást illusztráló képek több brazil blogból nyúlva (nekem gyanús, hogy a 4-es számmal ellátott panelban van):



függőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyEz az utolsó voltaképp kakukktojás, mert ezt terítőből csinálták