"Több mint ötszáz éves múltja ellenére még egyetlen átfogó, Brazíliáról szóló, tankönyvként is hasznosítható történeti összefoglaló sem jelent még meg Magyarországon" - olvasható az ELTE oldalán a Kultúra fül alatt. "Vagyunk még így egy pár országgal és régióval, de kontinensnyi területű tán nincs még egy közöttük" - elmélkedik tovább a szerző. 

Ennek az az oka, hogy most pénteken délután 4-kor mutatják be Boris Fausto több nyelvre lefordított „Brazília rövid története” című kötetét. A kiadó az Equinter, a könyvet Dr. Szilágyi Ágnes Judit luzitanista, történész, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékének docense mutatja be, aki Brazília és Portugália kutató. A helyszín a Nyugati téri Alexandra Pódium, ahol jelen lesz a könyv sorsát szívén viselő brazil nagykövet, Sergio Eduardo Moreira Lima is.

A könyvebmutató örömére a Kitekinto.hu képekben rövid szövegekkel kiegészítve mutatja be Brazília történetét - amit bizonyára nem haragszanak meg, hogy kölcsönvettem. (Egy hasonló, csak nagyobb, kb. 100 képből álló összeállítást én is hamarosan felrakok).

A galériát Lula exelnökre klikkelve lehet megtekinteni!