Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bréking!! A Monty Python-os Michael Palin az Izaura-blognak

Pár hete megjelent Michael Palin, a neves Monty Python-sztár és BBC-s műsorvezető könyve Brazíliáról. Ami legalább ennyire érdekes, az a második oldalon látható kézzel írt ajánlás, ami így szól: To Barbara Vince - another expert on Brazil (Vince Barbarának, a másik brazil-szakinak). Oké, kifelejtett egy "z"-t a nevemből, de egyrészt nem tud magyarul, másrészt én sem voltam teljesen biztos benne, hogy egy vagy két "l"-lel írja-e a nevét. Belelapoztam és nagyon szuper könyvnek ígérkezik (a BBC-s sorozat alapján írta, ahol rendre szép kék ingben feszít), és az külön tetszetős, hogy a borítón a brazil lélek legkedvesebb jelét, az oké-jelet mutatja. 

Ezután a vitathatatlan elismerés után örömmel venném nagy magyar tévétársaságok megkeresését. Rugalmas vagyok, tőlem bármikor indulhatunk forgatni Brazíliába!

(Néhány hét múlva jön a könyvkritika.)



Az ajánlás

Belső borító az elején

Belső borító a hátulján




2 Tovább

Brazília története színes képekkel, tudóssal

Micsoda érdekes bolygóegyüttállás: alig jelent meg pénteken az első magyarul megjelent nagy Brazília-történetnek mondott Brazília rövid történe című könyv, ma elém dobott az internet egy videót Brazília történetéről, ahol hihetetlen módon éppen a könyv szerzője, Boris Fausto mondja el a tutit.

A könyvet egyébként megvásároltam - azt hiszem 3900 volt -, de még nem olvastam el. Egyhúrosgitár viszont szakavatott szemeivel többször végigfutott rajta, és máris megalkotta első véleményét. Ezt továbbiak is követni fogják, és akkor majd ígérete szerint ír róla egy szép kritikát.

0 Tovább

Először jelenik meg átfogó brazil történeti könyv Magyarországon

"Több mint ötszáz éves múltja ellenére még egyetlen átfogó, Brazíliáról szóló, tankönyvként is hasznosítható történeti összefoglaló sem jelent még meg Magyarországon" - olvasható az ELTE oldalán a Kultúra fül alatt. "Vagyunk még így egy pár országgal és régióval, de kontinensnyi területű tán nincs még egy közöttük" - elmélkedik tovább a szerző. 

Ennek az az oka, hogy most pénteken délután 4-kor mutatják be Boris Fausto több nyelvre lefordított „Brazília rövid története” című kötetét. A kiadó az Equinter, a könyvet Dr. Szilágyi Ágnes Judit luzitanista, történész, az ELTE BTK Új- és Jelenkori Egyetemes Történeti Tanszékének docense mutatja be, aki Brazília és Portugália kutató. A helyszín a Nyugati téri Alexandra Pódium, ahol jelen lesz a könyv sorsát szívén viselő brazil nagykövet, Sergio Eduardo Moreira Lima is.

A könyvebmutató örömére a Kitekinto.hu képekben rövid szövegekkel kiegészítve mutatja be Brazília történetét - amit bizonyára nem haragszanak meg, hogy kölcsönvettem. (Egy hasonló, csak nagyobb, kb. 100 képből álló összeállítást én is hamarosan felrakok).

A galériát Lula exelnökre klikkelve lehet megtekinteni!

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek