Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

2600 rendőr rohanta le az egyik legnagyobb riói favelát

Több száz rendőrségi kommandós és tengerészgyalogos rohanta le vasárnap reggel a drogkereskedők egyik fellegvárát Rio de Janeiro egyik északi favelájában.

Helyszíni tudósítások szerint ez volt az eddigi legnagyobb hatósági fellépés a drogcsempészek ellen Rióban. Közel 2600 rendőrségi kommandós és tengerészgyalogos páncélozott rendőrségi helikopterek és katonai járművek támogatásával benyomult a drogcsempészek fellegvárának számító Morro do Alemao nyomornegyedbe - írja az MTI a favela szót a villa szó mintájára következetesen két l-lel.

Ezt a képet az AFP bátor fotósa készítette, remélem, nem sértődik meg, hogy kölcsönvettem

A riói katonai rendőrség főnöke közölte, hogy a vártnál kisebb ellenállásba ütköztek, győzelmet arattak a favelában rekedt több száz állig felfegyverzett drogcsempész felett, és ellenőrzésük alá vonták a városrészt. Egy rendőrségi illetékes azonban azt mondta, hogy egyelőre nem vonták teljesen ellenőrzésük alá Morro do Alemaót.

Az ostrom megindításáról azután döntöttek a hatóságok, hogy a bűnözők nem reagáltak a szombati ultimátumukra, és nem voltak hajlandók feladni magukat.

(Mindenképp érdemes továbbolvasni!)

0 Tovább

Lesz-e biztonsági para a riói vb-n és az olimpián?

Előre bocsátom, hogy nem saját - és kis barátaim - Brazíliával kapcsolatos cikkeit fogom itt kizárólag promózni. Mondjuk csak hetente egyszer rakok ki egyet. Ebben itt például felhívtam pár riói átlag fiatalt és riói favelaszakit azzal a kérdéssel, hogy szét kell-e paráznunk magunkat attól, ha az olimpiára vagy a foci vb-re Rióba utazunk. (A választ trükkösen nem árulom el, kiderül a cikkből - kacsintós szmájli.)

A brazil közbiztonságról most csak dióhéjban annyit, hogy a nagyvárosokban tényleg para kicsit a turistás közlekedés, de ha az ember észnél van, ill. a nyolckeres kirándulásoknál kicsit éberebb, plusz nem egy feltűnősködős, fényképezőgépcsattogtatós idióta; nem valószínű, hogy bármi rémisztő történik vele.

0 Tovább
123
»

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek