Egyetlen terméknek sem vagyok a titkos marketingese, sőt (bánatomra) még egyetlen brazil cég sem keresett meg, hogy szponzorálná a blogomat, szóval az őszinte lelkesedés íratta velem ezt a posztot.

Miután viszonylag gyakran utazom Európában, egyre több helyen látom ezt a három élelmiszert: az egyik a Guarana Antarctica nevű üdítő, a másik a pao de queijo (legfőképpen por formában), a harmadik az acai nevű gyümölcs pépje hűtött italként (máshogy nincs értelme, mert magasabb hőmérsékleten elmegy a hatóanyaga).

Az elmúlt három hónapban Portugáliában és Dublinban is szuperegyszerűen hozzájutottam mindhárom élelmiszerhez, de nem kell ilyen messzire menni: augusztusban Bécsben vásároltam guarana üdítőt illetve vehettem volna pao de queijót is fagyasztva, ha nem lett volna kint éppen 30 fok.

Mindezek után mindig elkeseredek, hogy ezek a kitűnő termékek vajon miért nem tudják átlépni a magyar határt (oké, mindkettő felbukkan olykor budapesti brazil éttermekben, de az havonta csak max pár tucat emberhez jut el).

Guarana Antarctica Portugáliában vásárolt termék

Visszakanyarodva a címhez, szerintem nagyon egyszerű okból tennék boldogabbá a magyarokat ezek a termékek: nem feltétlenül azért, mert - az acait kivéve - annyira egészségesek lennének, hanem mert finomak és új, szokatlan ízeket tartalmaznak, ráadásul még csak nem is különösebben drágák. A pao de queijo ráadásul gluténmentes. Szóval nagyon boldog lennék, ha a mondjuk a rengeteg ázsiai üzlet, aminek nagy része úgy is Bécsből hozza be a termékeit, a bécsi raktárban néha rányúlna ezekre is.


Pao de queijo a sütés előtt és a sütés után - Dublinban vásárolt brazil porból

Ha valakinek netán vannak információi, hogy valahol mégis kaphatók ezek Magyarországon, kérem, azonnal posztoljon!