Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Akciófilm lángoló vezetéken mászó lajhárral

Az első másodperctől az utolsóig elképesztően feszültségterhes videó arról, ahogy egy lajhár bekeveredik egy favelába egy Pinheiro nevű helyen, és a pont a kigyulladt vezetékeken kezd el mászni. A lajhár amellett, hogy nem túl okos (alig van barázda az agyán szegénynek), nem is túl gyors (az ágakon átlag 400 méter/óránkénti sebességgel mászik), így szerencsére nem rázza meg az áram - legalábbis addig, míg megmentésére kiérkeznek a tűzoltók, akik megpróbálják leszedni a póznáról. Viszont ügyesen kapaszkodik, ezért bottal sem lehet lepiszkálni. Nem árulom el, megmenekül/belemászik a tűzbe-e.

0 Tovább

Élethű Rio de Janeiróban bénáznak a Rio című animációs film madarai

Április 21-től megy majd a magyar mozikban a Rio című 3D-s animációs film, amiben egy minnesotai elkényesztetett házipapagáj a riói kavalkádba pottyan. A trailer alapján viccesen élethű a film: a sziklán, ahonnan a madarak a sárkányrepülősök között felszállnak, tényleg van sárkányrepülő-felszállópálya, az Ipanemán, ahol landolnak, felbukkan minden tipikus jelenség: a hatalmas labdákat áruló csávó, a fenék-kultúra, a szörf, a strandfoci. Amikor a végén helyi haverjuk, a tucano azzal magyarázza, hogy bénáztak, hogy nem szívükből érezték a repülést, semmi kétség nincs afelől, hogy az alkotók jól ismerik a helyi viszonyokat. (Jóhogy, mivel a Jégkorszak-trilógiát is jegyző rendező, Carlos Saldanha Rióban született 1968-ban, úgyhogy most egyszerűen csak hazabeszélt.)

0 Tovább

Felrakták a Youtube-ra a teljes Tropa de Elite 2-t

Itt a teljes Tropa de Elite 2. - gondolom addig, míg valaki le nem szedi. Addig viszont egy klikkel megnézhető a film! (Angol felirat nincs, ezért nem árt valamennyire tudni portugálul.) Itt a cikk arról, hogy mi ez.

1 Tovább

Riói szeméttelepről szóló filmet jelöletek az Oscaron!

Itt a dokumentumfilm kategóriában az Oscaron jelölt, Rióval foglalkozó film, a Waste Land (Hulladéklerakó). Sajnos nem nyert (helyette az Inside Job című film vitte el a díjat), de legalább jelölték. Lucy Walker rendező egy Vik Muniz nevű Amerikában élő brazil művészt követ három éven át, amint a világ legnagyobb szeméttelepén, a Rio de Janeiro-széli Jardim Gramachóban kukabúvárkodik és igyekszik a szemetet művészetté alakítani. A trailer zseniális, klikkoljatok rá!

0 Tovább

Írtam egy cikket 2010 blockbuster brazil filmjéről

Előbb Rióban megnéztük a 2010 brazil közönségsikere, a Tropa de elite 2 körüli felhajtást, aztán megnéztem a filmet a Berlinalén Berlinben, aztán írtam róla egy cikket a munkahelyemnek. Sokkal jobb, mint az első rész, ami problémafelvetésnek kiváló ugyan, de mint film - különösen a főszereplő gyenge játéka miatt - elég bűntető. Na, de ez a második rész sokkal jobb, itt van róla a cikk.

Egyben remélem, hogy José Padilha be tudja fejezni a trilógiának szánt művét, és nem végzi úgy, mint a fiatal, agilis újságírólány a Tropa 2-ben, akivel nagyon csúnya dolgok történnek. (Annak pedig gratulálok, aki ilyen idióta fordítást talált ki a filmnek, hogy "Elit halálosztók"! Egy, a brazil szociális problémákra nyilván nagyon nyitott réteget talál meg ezzel a címmel.)

0 Tovább

Klassz dokumentumfilm a brazil rabszolgaságról

Angolul, portugál felirattal. Több részes, a youtube-on megtekinthető a többi is: itt, itt és itt. Összesen kb. 50 perces, és mindenképp érdemes megnézni.

A film a BBC / History Channelnek készült 2000-ben, és a Brazíliába behurcolt rabszolgák történetét járja körül egészen a jelenkorig. Portugália nem jön ki túl jól belőle, négymillió afrikai embert hurcoltak kényszerrel Brazíliába.

0 Tovább

Pom-Pom meséi brazilul

Itt a Zengő-bongó fésű című epizód brazilportugálul. Ugyanazt mondja Picur és Pom-Pom, mint a magyar verzióban, és Picurt is Picurnak hívják. Hihetetlen! A legjobb hangja szerintem 3.00-nál van a fésűnek.

0 Tovább

Dokumentumfilm Sao Paulóról az Egyesen!

December 2-ről 3-ra virradó éjjel Sao Paulóról szóló francia dokumentumfilm lesz az m1-en. Egész pontosan 1.35-kor kezdődik a város nevével azonos című 2003-as dokumentumfilm.

A témához illően íme egy jó kontrasztos kép a nagyvárosból

Itt pedig a leírás: Sao Paulo, a brazil metropolisz több arcát mutatja egyszerre: rohamosan fejlődő, 21. századi oldala mellett megtalálható a nyomor és a szegénység is. A polgármester éppen ezért a szegénység felszámolását tűzte ki célul. Eközben a gazdagok golyóálló autójukban is sokszor védtelenek a nyomor miatt elharapózó emberrablásoktól és támadásoktól, életüket ugyanakkor a fényűzés és a luxus jellemzi. A film ezt az ellentmondásos és különleges világot mutatja be.

0 Tovább

Nagyszabású rendőrségi akció kezdődött Rióban a drogbandák ellen

Nagyszabású rendőrségi akció kezdődött kedden Rio de Janeiro faveláiban a drogbandák ellen.

A helyi hatóságok úgy vélik, hogy a bűnöző csoportokhoz tartozók immár városi gerillaharcot folytatnak a biztonsági erők ellen. Csak az elmúlt 48 órában több mint egy tucatszor támadtak rá a rendfenntartókra. Rendőrautókat gyújtottak fel, és golyózáport zúdítottak két őrposztra. Bár senki sem sebesült meg, a riói külvárosokban a félelem légköre uralkodik - írja az MTI.

Sergio Cabral, riói kormányzó kedden azt mondta, hogy az összes hadra fogható rendőrt mozgósították, akik páncélosok és helikopterek támogatásával kezdték meg a drogcsempészek kifüstölését.

Hogy ez az egész mekkora fighthoz vezethet, szépen bemutatja a Tropa de elite (Elit alakulat) című José Padilha-film, ami meg is nyerte a 2008-as Berlinalét, pedig azért bőven volt nála jobb alkotás.

0 Tovább
123
»

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek