Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elnökök együtt: ilyen volt - ilyen lett

Csodás képpárral rukkolt elő az internet: Argentína, Brazília és Chile elnökei a hetvenes években és ma. Fönt, jobb szélen Dilma Rousseff brazil elnök.

Innen csórtam

dilma

0 Tovább

Kamu, hogy Dilma elnök az internet leállításával fenyegetne

A brazil Hírcsárda terjesztette el, hogy Dilma elnök az internet leállításával fenyeget. A kamuhír szerint az elnök hétfő délután találkozott az ország összes kormányzójával és azt javasolta, hogy ha sokáig nyúlnak a tiltakozások, az egész országban leállítja az internetet. A hír szerint totál abszurd az egykori gerillavezér ötlete, a kis- és nagyvállalkozások és multinacionális cégek pedig petíciót nyújtottak be az ötlet ellen. Szerintük internet nélkül ma már lehetetlen a kapcsolattartás a cég és az ügyfelek között.

Na, és akkor mindez hoax, ne higgye el senki.

Dilma Rousseff(Hír: innen, mérges kép innen)

0 Tovább

Az elmúlt hét legviccesebb politikusos fotója

Nem nagyon tudok elképzelni annál viccesebb politikusos fotót és videót, mint ami pár nappal ezelőtt jelent meg, amikor Dilma Rousseff bemutatta a caxirolát, a brazilok válaszát a vuvuzelére. A 2014-es foci-vb-re kitalált hangszer amúgy a caxixi továbbfejlesztett változata, ami egyebek mellett a capoeira egyik alaphangszere, a berimbau elválaszthatatlan barátja.

Balra ugyebár a világ egyik legbefolyásosabb asszonya, Dilma Rousseff, középen Carlinhos Brown zenész, jobb szélen pedig a mindenkinél boldogabb és veszettül caxirolázó Marta Suplicy, kulturális miniszter

Ha a jövőben nem szeretne lemaradni a brazil hírekről, ide érdemes klikolni!

0 Tovább

Túlérett mangóként hullanak a brazil miniszterek

Nagyon röstellem, hogy megint csak egy MTI-hírre futja, de egyelőre nincs időm másra. Lássuk: A brazil kormányból a hetedik miniszter távozott a sajtóban megszellőztetett korrupciós ügyek miatt.

A 2011. január 1-jén hivatalba lépett Rousseff tavaly június és december között kabinetjének hat tagjától volt kénytelen megválni korrupciós vádak miatt. A korábban leváltottak, illetve lemondottak között van az elnöki ügyek minisztere, a közlekedési, a mezőgazdasági, az idegenforgalmi, a munkaügyi tárcák vezetői, illetve a sportminiszter is.

A távozó miniszter

Ezúttal Mario Negromonte, a városok ügyeinek minisztere azért került az újságok címlapjára, mert a 2014-es labdarugó-világbajnokság megszervezésével összefüggő gyanús üzletekkel hozták összefüggésbe (a labdarugó-vb megrendezése e tárca kezében van Brazíliában), és a vádak között szerepelt, hogy bizonyos üzletembereket előnyben részesített a megrendeléseknél és pályázatoknál.

Negromonte az államfőnek csütörtökön átadott lemondásában – a levelet a sajtó nyilvánosságra hozta - határozottan tagadta az ellene felhozott vádakat, amelyeket szerinte semmiféle bizonyíték sem támaszt alá. Lemondását az ellene indult  – szerinte teljesen megalapozatlan – médiahadjárattal indokolta.

A 61 éves Negroponte a Haladás Pártja (PP) tagja, s a megüresedett tárca élére a brazil elnök döntése szerint ugyancsak e párt színeiben Aguinaldo Ribeiro képviselő kerül.

0 Tovább

Díjazták a leszúrt Dilmát ábrázoló képet

Egy Wilton de Souza Júnior nevű brazil fotós kapta ezért a képért szerdán a Spanyol Királyság nemzetközi újságíró díját. Az Estado de S. Paulo című napilapnak dolgozó fotós augusztusban fotózta le a hatalmas ország fejét, amikor Dilma a Rio államban található Agulhas Negras in Resende katonai akadémiára látogatott. A kép okozta optikai csalódás a leleményes fotóst dicséri, Dilma elnök - miként nemrég mi is megemlékeztünk róla - él és virul

0 Tovább

Már egy éve tolja Dilma elnökasszony

... és a BBC szerint meglepően jól. A Mindennapi.hu portál magyar nyelven szemlézi a neves brit lap hullámzó minőségű elemzését. Ha a Kedves Olvasó nagy vonalakban kíváncsi Dilma és Brazília aktuális sikereire és gondjaira, akkor klikkeljen ide!

0 Tovább

A brazil elnök a világ harmadik legbefolyásosabb asszonya

A Forbes magazin idei ranglistájának győztese ismét Angela Merkel német kancellár lett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és Dilma Rousseff brazíliai államfő előtt.

Öt éven belül már negyedik alkalommal vezeti Merkel a világ száz legbefolyásosabb asszonyát rangsoroló listát, amelyen politikusok, üzletasszonyok, a média, valamint a szórakoztatóipar, a sport és a divat kimagasló egyéniségei szerepelnek. Tavaly Michelle Obama, az amerikai elnök felesége letaszította trónjáról a német kancellárt, de idén csak a 8. helyre került.

A brazilok által kedvelt oké-jelet az ország vezetője sem veti meg

A világ száz legbefolyásosabb asszonyának életkora 25 és 85 év között mozog, az átlagéletkoruk 54 év, és összesen 30 ezer milliárd dollárt tartanak ellenőrzésük alatt. Erejük a vagyonukból, hatalmukból, hallgatottságukból, illetve nézettségükből fakad. Huszonketten nincsenek férjnél, huszonkilencen elnök-vezérigazgatók, nyolcan pedig államfők - írja a Forbes alapján az MTI.

A politikusok közül Merkel, Clinton és Rousseff mellett ott szerepel Sonia Gandhi (7.), az indiai Kongresszus párt elnöke, Aung Szan Szjú Kji (26.) mianmari ellenzéki vezető, Rania (53.) jordániai királyné, Laura Chinchilla (86.) Costa Rica elnöke vagy éppen Sarah Palin (34.) volt alaszkai kormányzó. A showbusiness világából a legjobb helyezést az excentrikus énekesnő Lady Gaga érte el, ő a 11. a ranglistán.

    Az első tíz helyezett:
    1. Angela Merkel német kancellár
    2. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter
    3. Dilma Rousseff brazil államfő
    4. Indra K. Nooyi, a PepsiCo vezérigazgatója
    5. Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezetésért felelős igazgatója
    6. Melinda Gates, a Bill and Melinda Gates alapítvány társalapítója
    7. Sonia Gandhi, a Kongresszus párt elnöke
    8. Michelle Obama, az Egyesült Államok first ladyje
    9. Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója
    10. Irene Rosenfeld, a Kraft Foods vezérigazgatója

0 Tovább

Vissza nem térő lehetőség, hogy megmentse bolygónk tüdejét!

Amellett, hogy érző emberként természetesen aggódom a földgolyó sorsáért, ezt a hírt azért is szemlézem, hogy leírhassam végre a megkongatja a vészharangokat illetve bolygónk tüdeje kifejezéseket.

A tréfát félretéve: most már állítólag tényleg komoly veszélyben van bolygónk tüdeje, az Amazonas vidéke, ezért a brazil alsóház megkongatta a vészharangokat és jóváhagyott egy, az esőerdő kizsigerelése elleni törvényt. Brazíliában amúgy is már hónapok óta parázs a helyzet, miután több, az illegális fakitermelések ellen fellépő ismert környezetvédőt meggyilkoltak az illegális fakitermelők által felbérelt bérgyilkosok.

Mindezek miatt jóváhagyták az erdészeti jogszabályok megváltoztatását, de a hírek szerint a favágó lobbi akkora hatással van a közvéleményre, hogy az ötletnek nincs túl sok támogatója. Még rosszabb hír, hogy a törvényt Dilma elnök is megvétózhatja.

Készült egy angol nylvű petíció, melynek megfogalmazói azt szeretnék, ha az egész globális üggyé kerekedne. Online aláírásgyűjtésbe kezdtek, amelyben minden érző emberre számítanak (külön érdekesség, hogy követni lehet, ahogy percről-percre egyre nő az aláírásokat jelző kukac).

Aztán amikor 500 ezer aláírást elér a petíció, odanyomják Dilma elnök orra alá. (Nem ellenőriztem le annyira ezt az Avaaz.org-ot, de nekem okénak tűnik.)

0 Tovább

Bono békegalamb ezúttal Dilma elnökkel pózolt

A január óta hivatalban lévő Dilma Rousseff brazil elnökkel gazdagította politikusos-híresemberes fotóalbumát Bono Vox. Már napokkal ezelőtt fel akartam tenni ezt a két csodálatos képet, ahol a világ rockbékegalambja Dilma elnökkel pózol, csak elsodortak az események.

Na és miről beszélgetett Bono és a brazil elnök? Természetesen arról, hogy mennyire fontos a kormányok szerepe a szegénység elleni küzdelemben. Bono emellett sajnálatát fejezte ki az április 7-én lemészárolt kisgyerekek miatt, majd együtt ebédeltek.

A U2 az úgynevezett "360" turnén járt Brazíliában, és három koncertet adott Sao Paulóban.

Itt pedig egy kép a korábbi elnökkel, Lulával, akivel a cowboy-nak öltözve fotózkodott Bono. Had jegyezzem meg, hogy a világmegváltó rocker még Gilberto Gillel is fotózkodott egyet, akivel én éppen a múlt héten találkoztam, és még akkor sem jutott eszembe fotózkodni vele, amikor kedvesen megpacskolta az arcomat.

(Fotók és infó innen)

1 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek