Mivel is záródhatna a hét, mint egy jó kis MTI-hírrel, amiből megtanulhatjuk, hogy ha valakinek láncfűrész áll a hasába, semmiképp se vegye ki mindaddig, míg nem találkozik kezelőorvosával.

Több mint 50 kilométert tett meg egy brazil földműves hasában egy láncfűrésszel, mire végre megműtötték.

Így nézett ki a kellemetlen baleset (via)

A férfi jól van, állapota stabil, normálisan eszik, hamarosan, néhány napon belül, haza is engedik - tudatta helyi idő szerint csütörtökön a Rio Grande do Sul szövetségi állam fővárosától, a Porto Alegrétől több mint 600 kilométerre fekvő Santa Rosa kórháza.

A földművest hétfőn érte a baleset: fát vágott a láncfűrésszel, a szerszám azonban kicsúszott a kezéből és beleállt a hasába. Gregorio Steinmedc a feleségétől remélt segítséget, a nő elsősegélyben részesítette, majd ki akarta húzni a fűrészt. A férfi azonban nem engedte, ragaszkodott ahhoz, hogy bemenjenek a helyi kórházba Campina de Missoesban. Onnan azonban átirányították az 50 kilométerre lévő Santa Rosába, ahol végül megoperálták. A láncfűrész így is két órán át volt a hasában. "Erős vagyok, nem féltem, hogy meg fogok halni" - mondta a földműves később. A fűrész tíz centi mélyen fúródott a húsába, létfontosságú szerveket azonban nem ért.

A műtétet végző orvos szerint a férfi elvérzett volna, ha szállítás közben vagy még otthon kiveszik a fűrészt. Gregorio Steinmedc a történtek után megfogadta, hogy nem nyúl többé láncfűrészhez. "Nagyon veszélyes" - jelentette ki.

Erről részletesebben illetve a férfi fotója itt.

(Ha a jövőben nem akar lemaradni - nemcsak bizarr - híreinkről, ide érdemes klikkelni!)