Ez most egy nosztalgiabejegyzés lesz, mert a napokban folyamatosan azt emlegetjük Egyhúrosgitárral, hogy éppen egy évvel ezelőtt töltöttük Rióban és Bahiában megérdemelt pihenésünket.

Úgyhogy előtúrtam a netről az azóta a Radio Caféval együtt bedőlt Granturizmó adás oldalát, és idekopizom egy részét az ott lévő dolgoknak. (Jókuti András, a kiváló műsorvezető volt olyan leleményes, hogy felrakta pár fotómat a blogra, amiket oda klikkolva lehet megtekinteni.)

"Ugyanazon a január 10-i napon teljesen véletlenül ugyanazzal a géppel indult Budapestről Rio de Janeiróba egy pár valamint egy ismerősük. Ketten később északra vették az irányt, az ismerős délnek. Az indulási időponton kívül közös bennük, hogy mindhárman blogban dokumentálták az utat; egyikük videókban (http://comprido.tumblr.com/), a másik kettő klasszikus szöveges-fotós blogban (http://brazil.postr.hu/).

Ezt a felvételt egy bahiai növény leveléről készítettem, mely kényelmesen ráfért a fejemre

Érkezésük napja több okból is bevonult Brazília történelmébe: pár géppel előttük landolt Ronaldinho, aki azóta a Flamengóban csillogtatja fogsorát és szórja a gólokat. Amy Winehouse is aznap koncertezett Rióban, és sajnos éppen érkezésük éjszakáján öntötte el Rio de Janeiro állam több városát a sárlavina és okozta több mint 700 ember halálát. (Azóta 2011. január 11-ét a Brazil történelem legnagyobb természeti katasztrófájának napjaként tartják számon.)"
(A többi itt)