Egy Camila nevű mexikói poptrió és Juan Luis Guerra dominikai énekes vitte el a csütörtök esti (ami itt már kb. péntek volt) Las Vegas-i Latin Grammy díjkiosztó gála legtöbb trófeáját. Camila nagyon latinos és gagyi Mientes című száma lett az év dala, Guerra pedig az év albuma díjat vitte haza a A Son de Guerra című lemezéért. A brazilok nem nagyon brillíroztak, de a saját kategóriáikról  azért nem csúsztak le.

A legjobb brazil dal a "Tua" lett, Adriana Calcanhottótól.


Ilyen outfitben vadított már fiatalon Sergio Mendes

A legjobb MPB (música popular brasileira) album a "Banda dois", Gilberto Giltől (ő még egy címet elvitt a legjobb música de raízes brasileiras-regional albummal, ami kb. ilyen folkzenéket jelent, amit a "Fé na festa" kapott. (Itt egy szám, szerintem forró a műfaj, de akkora szaki nem vagyok, hogy teljes biztonsággal kijelentsem. A youtubon fönt van ugyanazzal a képpel a lemez többi száma is.)

A legjobb kortárs pop album a "Bom Tempo" lett a színes szórakoztatóipari outfiteket kedvelő Sergio Mendestől (a képen), a legjobb rock album pedig Charlie Brown Jr.-é, a "Camisa 10 joga bola até na chuva".

Többi infó itt, de portugálul.