Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A brazil zenekar, akiknek Kurt Cobain írt, hogy álljanak össze újra

Az újév első száma mi más is lehetne, mint egy jó pszichedelikus rock. Az 1966-ban alakult Os Mutantes annyira menő volt, hogy 1993-ban (egy évvel halála előtt) maga Kurt Cobain írt levelet a zenekarvezetőnek, amiben követelte, hogy álljanak össze újra. Azóta időnként engedelmeskednek neki:

0 Tovább

Végre itt a Tropicalia-film!!

Elkészült végre A Tropicália-film a 60-as, 70-es évek brazil zenéjével!

A dokumentumfilm rendezője Marcelo Machado, aki Caetano Veloso, Gilberto Gil, az Os Mutantes, Tom Zé, Gal Costa, Jorge Benjor stb. fényes korszakát mutatja be, és velük együtt a nagy fesztiválokat, őrületes hippiskedéseket. A rendező (a lenti videóban) egyebek mellett arról beszél, hogy direkt főleg nem jelenkori visszaemlékezésekkel, hanem korabeli képekkel dolgozott.

Kétnaponta csekkolom, mikor lesz már végre letölthető, mert gondolom, a magyar forgalmazók nem törik majd össze magukat, hogy behozzák a filmet. Brazíliában szeptember közepe óta vetítik, aki ott van éppen, azonnal induljon megnézni!

via donttouchmymoleskine

Itt a trailer, ami alapján szuper lesz a film:

Itt meg a rendező mondja el az okosságokat:

Végül pedig a film Facebook-oldala és az IMDB-oldala.

0 Tovább

Európa Bajnokság - ugyan már!

Ha már úgysem lehet kibújni az EB-láz őrülete alól, akkor Izaura barátai egy szuper focis dallal jeleznék azt, hogy nemcsak a selecao oktatná az Öreg Kontinens csapatait, hanem a brazil futballnóták is messze az ilyen bajnokságokra mostanában jellemző eurotrash slágerek fölé nőnek. Míg a lengyelek egy ilyen, karater és érték nélküli förtelmet bírtak kiválasztani az Európa Bajnokság hivatalos dalának, addig Jorge Ben egy vérbő tropicalia-gyöngyszemmel spannolta Sócrateséket az 1982-es VB-re. Külön szépség, hogy a dal címe Umbabarauma, ami valami olyasmit jelent, mit "csúnyán befűzni az ellenfelet". És hogy hol a dal? hol máshol, mint a hajtás után!

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek