Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kihirdették a riói karnevál győztesét

Vége a karneválnak, megvan a győztes. Erről az MTI számolt be a maga modern, gördülékeny stílusában. Íme.

A Beija-Flor szambaiskola győzött a riói karneválon egy olyan felvonulással, amely Roberto Carlos, a brazil varieté királya előtt tisztelgett – írják. A karnevál véget ért, most a nagyváros utcáinak takarítása következik.

A 150 éves múltra visszatekintő karneválon helyi idő szerint szerdán hirdettek győztest a szambaiskolák versenyében. A döntést 15 tagú zsűri hozta meg, a Beija-Flor iskola 12. diadalát ünnepelhette. A kék-fehér színekben pompázó szambaiskola otthona Nilópolis, Rio de Janeiro északon fekvő favelája.

Egy hölgy a győztes szambaiskolából

Az iskola, amely négyezer táncost számlál, kedden - a karnevál tizenkettedik napján - mutatta be műsorát a Sambodrome 70 ezres közönsége előtt. Felvonulásuk 82 percig tartott, a táncosok sora hétszáz méterre nyúlt. Az utolsó kocsin Roberto Carlos, az iskola nagy példaképe ült, a brazil varieté királyát óriási ováció fogadta.

A karneválon 12 iskola mérte össze erejét, a második helyet a tavalyi győztes Tijuca iskola érdemelte ki. Táncosai ezúttal az Avatar című hollywoodi kasszasiker filmet idézték fel a szamba stílusában. Harmadik lett a legrégebbi, 1928-ban óta működő szambaiskola, a Mangueira, amelyet az azonos nevű favelában alapítottak. Ez az iskola szintén egy brazil zenész, Nelson Cavaquinho előtt tisztelgett műsorával.

A karnevál végeztével a takarítás vette át a mulatság helyét. Rio de Janeirónak ezúttal sem volt oka panaszra, az első becslések szerint a karnevál több mint egymillió látogatót vonzott, ennek negyven százaléka volt külföldi. (Itt a győztes szambaiskola honlapja, ha valakit érdekel.)

0 Tovább

A hét közepéig nézzetek szuper videókat!

Amíg fontos elfoglaltságaim miatt nem tudok írni (pedig még számos érdekesség vár arra, hogy megfogalmazzam), nézegessétek a Balázs videóit, aki időközben visszatért, és elmesélte élményeit egy nagyon kedves barátnőm által vezetett internetes újságnak is. A videók itt láthatók, mindenképpen érdemes klikkolgatni!

Egyébként még annyi, hogy a múlt hét legfőbb híre az volt, hogy Rio három legfontosabb szambaiskolája porig égett, szinte mindenki meg van győződve róla, hogy szándékos gyújtogatás történt. De nyugalom, nem fog elmaradni a karnevál!

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek