Elpusztult Ariel, a béna oroszlán, melynek gondozója Brazíliában a Facebookon gyűjtött pénzt az állat kezelésére. Több mint hatvanezren fogtak össze az állat megmentéséért: a beteg oroszlán kezelése ugyanis havonta több mint 11 ezer dollárba (kétmillió forintba) került. Ariel tulajdonosa, Raquel Borges ugyancsak a Fácsén jelentette be szerdán, hogy az oroszlán elpusztult.

A 140 kilós, hároméves rokkant hímoroszlán halálhíréről minden vezető brazil hírportál megemlékezett, és a Twitteren is világszerte beszédtéma lett. (Én a mi jó öreg MTI-nkről vettem át a hírt.)

Egy évig nem tudott lábra állni Ariel

Ariel abban az állatotthonban született, amelyet Raquel a férjével együtt tart fenn a Brazília déli részén lévő Maringa városban beteg vagy elhagyott állatok számára. Mint Raquel elmondta: a korábban egészséges oroszlánnak egy éve bénult meg mind a négy lába. Ritka sorvadásos betegségben szenvedett, fehérvérsejtjei megtámadták saját egészséges sejtjeit az agy motoros központjában. A tünetek az emberi Parkinson-kórhoz, a szklerózis multiplexhez és a Guillain-Barre-szindróma nevű, bénulást okozó autoimmun betegséghez hasonlítottak.


Itt látható Ariel kiskorában

Nemrég a nagymacskák gyógyításában tapasztalt jeruzsálemi Héber Egyetem tudósai vizsgálták meg Arielt, és július végére ígérték a tesztek vizsgálati eredményeit. Az állat gondozói azt remélték, lesz mód Ariel talpra állítására.

(Itt azt is meg lehet hallgatni, milyen érzelmes dalok előadója volt az állatmentő tulajdonos Raquel.)