Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A brazil elnök a világ harmadik legbefolyásosabb asszonya

A Forbes magazin idei ranglistájának győztese ismét Angela Merkel német kancellár lett Hillary Clinton amerikai külügyminiszter és Dilma Rousseff brazíliai államfő előtt.

Öt éven belül már negyedik alkalommal vezeti Merkel a világ száz legbefolyásosabb asszonyát rangsoroló listát, amelyen politikusok, üzletasszonyok, a média, valamint a szórakoztatóipar, a sport és a divat kimagasló egyéniségei szerepelnek. Tavaly Michelle Obama, az amerikai elnök felesége letaszította trónjáról a német kancellárt, de idén csak a 8. helyre került.

A brazilok által kedvelt oké-jelet az ország vezetője sem veti meg

A világ száz legbefolyásosabb asszonyának életkora 25 és 85 év között mozog, az átlagéletkoruk 54 év, és összesen 30 ezer milliárd dollárt tartanak ellenőrzésük alatt. Erejük a vagyonukból, hatalmukból, hallgatottságukból, illetve nézettségükből fakad. Huszonketten nincsenek férjnél, huszonkilencen elnök-vezérigazgatók, nyolcan pedig államfők - írja a Forbes alapján az MTI.

A politikusok közül Merkel, Clinton és Rousseff mellett ott szerepel Sonia Gandhi (7.), az indiai Kongresszus párt elnöke, Aung Szan Szjú Kji (26.) mianmari ellenzéki vezető, Rania (53.) jordániai királyné, Laura Chinchilla (86.) Costa Rica elnöke vagy éppen Sarah Palin (34.) volt alaszkai kormányzó. A showbusiness világából a legjobb helyezést az excentrikus énekesnő Lady Gaga érte el, ő a 11. a ranglistán.

    Az első tíz helyezett:
    1. Angela Merkel német kancellár
    2. Hillary Clinton amerikai külügyminiszter
    3. Dilma Rousseff brazil államfő
    4. Indra K. Nooyi, a PepsiCo vezérigazgatója
    5. Sheryl Sandberg, a Facebook ügyvezetésért felelős igazgatója
    6. Melinda Gates, a Bill and Melinda Gates alapítvány társalapítója
    7. Sonia Gandhi, a Kongresszus párt elnöke
    8. Michelle Obama, az Egyesült Államok first ladyje
    9. Christine Lagarde, a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója
    10. Irene Rosenfeld, a Kraft Foods vezérigazgatója

0 Tovább

Ha már muszáj Sao Paulóba menni, élvezzük!

Sosem titkoltam, hogy Sao Paulo - a szorgalom, az agy, a biznisz és a brazil GDP-termelés fővárosa - sosem indított meg különösebben, nem is vágyom a 11 millió - óceánpartot nélkülöző!!! – paulista közé. Ugyanakkor hivatali kötelességből kirakom ezt a linket, mert a New York Times szerint azért el lehet ott szuperül tölteni 36 órát. Itt egy idézet a bevezetőből, aztán meg a tippekben és praktikus tanácsokban bővelkedő cikk linkje:

A CITY of high-rises and traffic jams in a country of rain forests and beaches, São Paulo, South America’s biggest metropolis, is a Brazilian freak of nature, except without the nature. But the city’s flaws — high prices, street crime, incessant drizzle — are no match for its strengths — artistic and business energy, relentless night life. Sometimes, it even manages to turn its flaws into assets, as when celebrated architects take ugly concrete and create post-Brutalist masterpieces, like Isay Weinfeld’s sleek bookstore Livraria da Vila on Alameda Lorena. São Paulo’s 11 million-plus inhabitants do their part by infusing the din with contagious Brazilian energy; those flashing smiles and thumbs-up signs are among the few things the city shares with the rest of the vast country whose booming economy it anchors.

Itt olvasható el az egész.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek