Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Buja és igazodásoktól mentes brazil művésznők Budapesten

Nagyon ígéretes kiállítás nyílik hamarosan a belvárosban: a Nádor Galéria és a Belvárosi Művészek Társasága szeptemberben rangos brazíliai művészeket lát vendégül. A Brazília színei című kiállításon olyan nemzetközi hírű művészeket mutatnak be, akik Sao Paulo, Rio de Janeiro és Bahia államban élnek és alkotnak.

„A tárlaton tizennégy művész munkáit tekinthetik meg. A Budapesten még soha nem látott művek nem nélkülözik az európai kötődéseket, de a Kelet-Európainál erőteljesebb, bujább, szabadabb és igazodásoktól mentes alkotásmód és kolorit jellemzi művészetüket.

A főleg hölgyekből álló művészcsoport hűen tükrözi a csodálatos és óriás Brazília sokszínűségét, amelyben érzékelhetjük a latin metropolisz és a dzsungel levegőjének egymással ellentétes izgalmas atmoszféráját” - olvasható a Facebook-meghívóban.

A kiállítást 2011. szeptember 8-án csütörtökön, 18 órakor, Sérgio Eduardo Moreira Lima, Brazília magyarországi nagykövete nyitja meg. Köszöntőt mond Kovács Péter Balázs képzőművész.

A kiállítás 2011. szeptember 23-ig tekinthető meg a Nádor Galériában.

További infó:
Nádor Galéria
József Nádor tér 8.
Nyitva tartás: kedd, szerda, csütörtök, péntek, szombat 10-18 óráig
Itt a weboldal, de egyelőre itt még nem találtam semmit, így a pontos neveket sem.

0 Tovább

Ügyes és mázlista fotós kiállítása Brazíliáról

Az asztalomon találtam egy meghívót, amely szerint Brazil Napló 2008. címmel május 12-én este 6-kor nyílik Molnár Zoltán fotográfus kiállítása a Mai Manó Házban.

@Molnár Zoltán

"Rio meredek hegyoldalaiba épült nyomornegyedeiben, úgynevezett faveláiban, Belém cölöpökön álló sufnijaiban, Salvadorban pedig a peremkerületeken barkácsolt bádogkunyhók faveláiban gyerekekről és környezetükről készítettem jegyzetelést. Brazil naplóm írása, a képek gondozása újabb tartalmakat adott az emlékezés határain túl" - írja a szerző, és ebből is látszik, hogy milyen mázlista, egy csomó helyen járt, egyébként pedig a MOMÉ-n tanult fotó szakon. Csizek Gabriella kurátor szerint képei olyanok, "mintha természeti törvények hozták volna őket létre Molnár Zoltán jelenlétében".

(Azon külön meglepődtem, hogy a mi dzsungelharc-együttesünk is közreműködik az eseményen.)

A kiállítás június 26-ig lesz látható, sok más érdekes infó itt.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek