Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Arnold Schwarzenegger fülledt videóban magyarázza el a karnevált

Az internet tényleg egy aranybánya, mivel ilyen fantasztikus videókra lehet bukkanni: Arnold Schwarzenegger jelenlegi kormányzó magyarázza el a világnak, mi az a riói karnevál. Eközben kendőzetlenül stíröli a csajok seggét és jelenti ki, hogy teljesen megérti, miért van oda Brazília az ő kedvenc testrészéért, a seggért (bunda). Ki is próbálja a szambát és ha már ott van, közben kicsit megfogdossa a táncosnő bundáját, aki visszatolja a kezét a derekára. Kijelenti továbbá, hogy imádja a portugál nyelvet, mert nagyon romantikus, és nagyon (azaz: gusztustalanul) HOT nyelvleckét vesz egy kedves hölgytanártól. A pixelesség ellenére is z s e n i á l i s!


Arnold SchwarzeneggerJelenet a videóból: Arnold bájgúnárkodik egy riói hölggyel

0 Tovább

A karneváli szezon színes tollai

Idén február 8 és 12. között lesz a hivatalos karnevál, de Rióban (meg gondolom, a többi brazil városban is) már javában megy a beöltözős őrjöngés. Egyre-másra változnak át kedves barátaim a Facebookon kólásdobozzá, színes labdákat tartalmazó hálóvá, olajsejkké. Már évek óta készülök írni egy nagy posztot arról, mennyivel jobbak az utcai blocók, mint a lehúzós Sambadromóban izzadni órákon át sok pénzért, ám az előző évek tapasztalatai alapján idén már nem ígérem biztosan, hogy megírom végre.

toll Marta Balcerzak

És egy laza szálakkal ide kötődő hír: a Front Row Society a "Tollak vs. kristályok" tervezési versenyén az volt a feladat, hogy a pályázók a természet által inspirált formákat alakítsanak át ruhán viselhető művészi mintává. Ez itt a 14 győztes egyike, Marta Balcerzak, akit a brazil karneváli szezonban használt egzotikus madártollak inspiráltak. A minta hamarosan sálakon lesz kapható világszerte. Hogy pontosan hol és hogy ki a többi győztes, itt.

0 Tovább

Brazil karnevál szombaton a Pecsában

Brazil karneválnak ad otthon március 10-én a Pecsa Music Hall, az eseményt hatodik alkalommal rendezik meg. A Brazil Kulturális Központ és a Pimenta szambaiskola által szervezett programon brazil mesterek és táncosok mutatják be tudásukat a szamba, capoiera, salsa és a zumba kedvelőinek.

Délelőttől kezdve egészen késő estig zenés és táncos programok lesznek: a látogatók kipróbálhatják az ország hagyományos táncait, tradicionális brazil ételeket kóstolhatnak, illetve dokumentumfilmek segítségével megismerhetik az esőerdők világát, így akarják felhívni a figyelmet az erdők pusztulásában rejlő világméretű ökológiai veszélyekre.

A karnevállal egyidőben nyílik a Brazíliát bemutató fotókiállítás, amely az eseményt követően 2 hétig lesz látható a Pecsa Music Hallban. (Lapozzon a többi infóért!)

0 Tovább

Fantasztikus videó a riói karneválról


Dübörög a karnevál Brazília-szerte, itt pedig egy szuper videó hosszas hangulati felvezetéssel a Sambadromoból. 2.15 körül ér véget a városimázs rész és kezdődik az összefoglaló a felvonulásról, ahol egyebek mellett pompás Star Wars-fantasiákat, azaz jelmezeket lehet nézegetni. De nem ez az egyetlen film, ami megihlette a karnevált: felvonul egy hatalmas King-Kong és van olyan jelenet is, ahol éppen a Cápa című filmből kapja be a cápa az embert. Elképesztően klassz, hogy úgy mondjam, must see!

(Itt meg az Independent fotógalériája, akinek ez a videó nem elég.)

0 Tovább

Cukikarnevál Rioban

Miközben mi azt nézzük, hogyan kúszik végre a hőmérő higanyszála a nulla felé, addig odát már a karneváli szezonra alapoznak - például a kiskedvencek megtáncoltatásával. A hajtás után az MTI humorsziporkákkal megtűzdelt tudósítása a Blocao-ról!

0 Tovább

Kihirdették a riói karnevál győztesét

Vége a karneválnak, megvan a győztes. Erről az MTI számolt be a maga modern, gördülékeny stílusában. Íme.

A Beija-Flor szambaiskola győzött a riói karneválon egy olyan felvonulással, amely Roberto Carlos, a brazil varieté királya előtt tisztelgett – írják. A karnevál véget ért, most a nagyváros utcáinak takarítása következik.

A 150 éves múltra visszatekintő karneválon helyi idő szerint szerdán hirdettek győztest a szambaiskolák versenyében. A döntést 15 tagú zsűri hozta meg, a Beija-Flor iskola 12. diadalát ünnepelhette. A kék-fehér színekben pompázó szambaiskola otthona Nilópolis, Rio de Janeiro északon fekvő favelája.

Egy hölgy a győztes szambaiskolából

Az iskola, amely négyezer táncost számlál, kedden - a karnevál tizenkettedik napján - mutatta be műsorát a Sambodrome 70 ezres közönsége előtt. Felvonulásuk 82 percig tartott, a táncosok sora hétszáz méterre nyúlt. Az utolsó kocsin Roberto Carlos, az iskola nagy példaképe ült, a brazil varieté királyát óriási ováció fogadta.

A karneválon 12 iskola mérte össze erejét, a második helyet a tavalyi győztes Tijuca iskola érdemelte ki. Táncosai ezúttal az Avatar című hollywoodi kasszasiker filmet idézték fel a szamba stílusában. Harmadik lett a legrégebbi, 1928-ban óta működő szambaiskola, a Mangueira, amelyet az azonos nevű favelában alapítottak. Ez az iskola szintén egy brazil zenész, Nelson Cavaquinho előtt tisztelgett műsorával.

A karnevál végeztével a takarítás vette át a mulatság helyét. Rio de Janeirónak ezúttal sem volt oka panaszra, az első becslések szerint a karnevál több mint egymillió látogatót vonzott, ennek negyven százaléka volt külföldi. (Itt a győztes szambaiskola honlapja, ha valakit érdekel.)

0 Tovább

Hihetetlen brazil Storik 2. – Izlandi cimbinővel találkozni a Copacabana vizében

Ma végre véget ér a karnevál, és eltűnik a rengeteg páváskodó csillivilli kép a fotóügynökségek oldaláról. A karneválnak erről a Sambadromban / stadionokban vonulgatós, szambaiskolás-versengős részéről dirket nem írok, mert igazi turistás és unalmas cucc (mennyire lehet izgalmas 35 fokban üldögélni 10 órán át egy lelátón több tízezer forintnak megfelelő reálért és az egyik elvonuló iskolát bámulni a másik után? Hát megmondom: semennyire!). Az igazi népünnepély bloco-król viszont - ahogy ígértem is - hamarosan  jön egy élményposzt!

Úgyhogy inkább megírok egy HIHETETLEN storit, ami pár hete velünk történt.

Az egyik februári hétköznapon éppen a több mint 4 kilométer hosszú Copacabana hullámaiban ugráltam, amikor egyszer csak azt hallom, hogy a szomszédos hullámokból valaki a nevemet kiabálja. Kizárt, tuti rosszul hallok – gondoltam nem teljesen megalapozatlanul -, aztán csak oldalra pillantottam, és mit látok? Ott ugrál egy izlandi ismerősöm, akit még a budapesti dzsungelharc-klubban ismertem meg, tőle fél méterrel odébb meg a dán barátnője, akit ugyanonnan ismerek.


Ebben a magasságban volt a hullám, ami összesodort minket

Oké, hogy a 12 milliós Rióban az ott lakók szerint minden lényeges dolog a Zona Sulban, azaz a déli városrészben történik, és a turisták által is ez a leglátogatottabb városrész, de az ilyen összefutás matematikai esélye elenyésző (sztem legalább kétszáz nulla van a 0, után, mire jön egy egyes). A hihetetlen Storit fotóval dokumentáltuk - amit ide most nem teszek fel -, miután kimásztunk a hullámokból. A hullámokban ugyanis rájöttünk, hogy lehetetlen úgy beszélgetni, hogy félperces ritmusokba az ember szájába zúdul egy csomó sósvíz. Az izlandi lány blogjából amúgy itt van pár első riói benyomása angolul, aminek – nem minden -, de a legtöbb pontjával egyetértek (Valamiért nem tudom rálinkelni a szóra, úgyhogy itt: http://inamyasin.blogspot.com/2011/02/learning-through-experiance.html). Azt tervezik, hogy mennek az Amazonas vidékére is, úgyhogy érdemes néha ráklikkolni a blogjára.

0 Tovább

Megy a karnevál

Mivel megkerülhetetlen, leírom, hogy csütörtök óta megy a karnevál Rióban és egész Brazíliában. Pazar szórakozás, egyszer részt vettem rajta (majd később írok erről), de nem a Sambadromban, hanem az utcai bloco-kban (képeket lehet nézegetni ide klikkolva). Szerdáig (Hamvazószerda) tart, az addig terjedő időszak nemzeti ünnep, mert úgysem dolgozna senki.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek