Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor a magyarok lenyomták fociban a brazilokat

Néhány héttel ezelőtt hivatali ügyben Pécsen jártunk fotográfus kolléganőmmel és kipróbáltuka Király utcából nyíló Korhely pub egészen kellemes ebédmenüjét. A kovbojos-pampás-eklektikus-tengerimalacos dizájnból az egyik falról egy valódi brazil ereklye türemkedett ki: az 1966. július 15-i magyar-brazil mérkőzésről szóló, hanyagul bekeretezett újságcikk, amely a magyar válogatott 3-1-es győzelméről számol be. Mivel én már találkoztam olyan focibuzi brazillal, akit sehogy sem lehetett meggyőzni arról, hogy a magyarok valaha is megverték a brazilokat, fontosnak tartom, hogy tárgyi bizonyítékom legyen a győzelemről. Ezért kolléganőm, Pályi Zsófia, két fotográfiát is készített a dicső eseményt hírül adó Népsportról.

Íme:


(A közelgő júliusi évfordulóra való tekintettel itt olvasható el minden részlet a mérkőzésről.)
Fotók: Pályi Zsófia

0 Tovább

Rendőrkutya vetődött a labdára egy focimeccsen

Roppant tréfás videó jelent meg az [origo]-n: egy brazil alacsonyabb osztályú bajnokin (Varginha - MG) egy bal oldali beadás előtt egy rendőrkutya rohant a pályára és játszani kezdett a labdával, míg végül a gazdája pórázt csatolt rá. Klikkoljatok át, mert NAGYON VICCES!

0 Tovább

Meg a pizzateszta is megallt a kelesben, mikor Ronaldinho vegre palyara lepett

Kedves szerzotarsammal epp egy Ilha Grande-ra toro heveny zivatar elol kerestunk menedeket egy pizzeriaban, mikor belefutottunk a Flamengo-Nova Iguacu bajnoki merkozesbe, ahol nem kisebb sztar lepett ismet brazil csapat szineiben palyara, mint Ronaldinho.

A legendas focistat a sajtoban deli szarmazasa miatt Gauchokent (ez az argentin hatarhoz kozel elok beceneve) emlegetik, de a teveben az egzaltalt kommentator Ronaldzsinyokent magasztalta meg akkor is, ha epp csak megbubolta egyik jatekostarsat. A kozvetites soran legalabb egy kamera csak ot kovette, igy figyelemmel kiserhettuk, amikor a kezdes elott a vigyori Ronaldinho ugy rohangalta korbe a palyat es ujdonsult csapattarsait, mint egy uj terepre tevedt kutya. Szep latvany volt - meg az LCD-teven is -, ahogy a hatalmas stadionban a nezok oriasi BEN VINDO-feliratba (Isten hozott!) rendezodtek, de meg szebb volt, ahogy a pizzeria legenysege kemencet es sutolapot otthagyva, tatott szajjal bamulta az ikon elso biciklicseleit. Egyebkent egy-ket zsenialis villanastol eltekintve igencsak kozepesen jatszott, de sokat vigyorgott.

Ja, es nem mintha barkit is erdekelt volna, de a Flamengo vegul 1-0-ra gyozott.

 

0 Tovább

Brazíliának is szurkol Budapest első embere!

Amikor éppen nem ezt gépelem, itt tartom a kezemben Tarlós István főpolgármester Otthonom - Budapest című ma megjelent könyvét, amit ő maga írt saját magáról. Ebből egyebek mellett kiderült, hogy a köztudottan Ferencváros-rajongó Tarlós a Real Madrid és Magyarország mellett Brazíliának is szurkol!!!

 

(Az Izaura barátai blog már dolgozik egy exkluzív interjú megszerzésén a futballrajongó főpolgármesterrel a témában.)

0 Tovább

Ronaldo filmsztár lesz

Bankrabló lesz Ronaldo, a nagy focista, a The Brazilian című filmben. Annyit lehet tudni, hogy egy Uri Singer nevű ember a producer, és a film műfaja romantikus vígjáték. Többet az IMDB sem árul el. Nem sokkal több, de azért még néhány apró részlet itt, a kollégák cikkében.

0 Tovább
12
»

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek