Az alábbiaknak a világon semmilyen aktualitásuk nincs, viszont jól néznek ki. 2010. márciusában Rióban a fantasztikus Lapa nevű bulivárosrész szürke épületeit festették ki szorgos kezek színesre. A Lapa színes mozaikokkal kirakott lépcsős részét választotta a projekthez a festést szponzoráló nemzetközi Let's Colour Project (akik amúgy tudtommal már Magyarországon is munkába lendültek, hamarosan jön a nagy durranás). A festést helyi lakosok és helyi művészek közösen hajtották végre.

Eredetileg csak a videót akartam ide kitenni, mert szerepel benne Jorge Selarón, a chilei festő, akinek a Lapa a rettentően klassz barnás karikatúraszerű képeit illetve a színes lépcsőit köszönheti (amiket fáradhatatlanul készít, most már a világ minden tájáról származó adomány-csempékből). Amúgy nemcsak miatta érdemes végignézni, hanem mert egy csomó okosságot elmond a Lapáról egy szimpatikus helyi lány. És mert szuperek a képek.

Fut Rióban egy nagy holland projekt is, a Favela Painting, ami ugyanezt a színesítést a favelákban végzi adományokból és önkéntesek segítségével. Ők és pompás képeik itt láthatók.

További fotók a Lapa-projektről alább, még több itt

Itt meg egy kép, amit idén februárban csináltam a Lapán Selarón egyik kiváló alkotásáról (Selarón amúgy már több ezer képet rajzolt a terhes afrikai nőről):