Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogyan tetessük magunkat rióinak?

Könnyfakasztóan vicces, önirónikus oktatóvideó a carioca beszéd- és életstílusról, hétköznapokból vett jelenetekkel a Shit New Yorkers Say mintájára. Néhány kommentelő szerint inkább csak a Zona Sul-ra (déli, gazdagabb városrész) jellemző, ami szerintem is igaz. A parkolást elősegítő idegesítő flanelinháktól, a felrobbanó csatornafedőktől, a légkondicionált buszoktól, a Dengue-szúnyog csípésétől, a langyos sörtől és mindenekelőtt a foci vb-től (imagina na Copa!) való félelemig minden benne van.
Isteni lenne megcsinálni a Shit Budapester Say-verziót, ha valaki tervez ilyet, szóljon mindenképp, fantasztikus panaszkodó buli lenne!!

0 Tovább

A kulturális virágörökség része lett Rio déli része

Vasárnap az UNESCO Világörökség Bizottsága szentpétervári tanácskozásán döntött a kulturális világörökség új helyszíneiről. Ezek a Rio de Janeiro-i Carioca kultúrtáj (a hegyek és a tengerpart közötti urbánus terület); a belgiumi Vallónia főbb bányászati helyszínei; a svédországi Hälsingland míves, fából készült tanyaházai; az iszfaháni Dzsáme-mecset Iránban valamint a török Catalhöyük neolitikus helyszín.

A Carioca kultúrtájba tartoznak a Cukorsüveg-hegy, a Corcovado, a Tijuca-erdő, a Flamengo park, a Jardim Botânico és a Copacabana tengerpartja.

Itt egy csodás AFP-Globo-videó és a hír bővebben brazilul.

További infó pedig itt: www.unesco.org.

0 Tovább

Ne lopja el a szemüvegemet, olvassa el inkább a könyveimet!

Fantasztikusan találó lopás elleni kampány Rióból egy szoborhoz támasztva, ami egyben szépen szemlélteti a carioca humort is (a Rio eu amo eu cuido oldaláról). Ha valaki bekommenteli, ki ez az író, akkor nagyon hálás leszek.

3 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek