Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elhanyagolt brazil történelem

Bár blogunk elkötelezett a megrendíthetetlen brazil alapértéknek számító könnyed, hátbaveregetős hangvétel iránt, azért nem akartunk csak úgy, recenzió nélkül átlépni a tavaly megjelent Brazília rövid története című könyvön. Márcsak azért sem, mert a róla szóló cikkek alapján a brazil Romsics Ignácnak tűnő történész, Boris Fausto műve jelenti az első kötetet a "Luzo-brazil könyvtár" nevet viselő sorozatban.

Az ELTE illetékes kutatói által elindított sorozat valóban hiánypótlónak tűnik, hiszen olyan könyvek megjelentetését vették tervbe, melyek Brazíliát a történet- és társadalomtudomány oldaláról közelítik meg. A projekt a borító alapján ráadásul a brazil kulturális minisztérium és a magyar Nemzeti Kulturális Alap támogatását is élvezi, így a pénz sem lehet gond. Lapozás után hosszas értekezés és rövid értetlenkedés!

0 Tovább

Brazília története színes képekkel, tudóssal

Micsoda érdekes bolygóegyüttállás: alig jelent meg pénteken az első magyarul megjelent nagy Brazília-történetnek mondott Brazília rövid történe című könyv, ma elém dobott az internet egy videót Brazília történetéről, ahol hihetetlen módon éppen a könyv szerzője, Boris Fausto mondja el a tutit.

A könyvet egyébként megvásároltam - azt hiszem 3900 volt -, de még nem olvastam el. Egyhúrosgitár viszont szakavatott szemeivel többször végigfutott rajta, és máris megalkotta első véleményét. Ezt továbbiak is követni fogják, és akkor majd ígérete szerint ír róla egy szép kritikát.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek