Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Előbb szabadulnak a sokat olvasó rabok

Egy Remição pela Leitura (kb. megváltás az irodalom révén) nevű új rendelkezés szerint  több brazil fegyintézet rabja előbb szabadulhat, ha sok könyvet olvas. Az, aki végigolvas egy könyvet, négy nappal hamarabb szabadul. Van ugyanakkor korlátozás: évente legfeljebb 48 napot olvashatnak "le" büntetésükből az elítéltek, azaz 12 könyv a beszámítható maximum. A könyvek témája lehet irodalom, filozófia, tudomány. A raboknak fogalmazást kell írni minden elolvasott könyvről, ám nem összecsapott, agyonjavítgatott zagyvaságot; plusz a börtön vezetése a megfelelő helyesírást és a külalakot is megköveteli.

Kép innen

További megkötés, hogy csak azok a rabok vehetnek részt az olvasóprogramban, akiket arra méltónak talál a börtön különleges bizottsága - írja a Daily Telegraph című brit lap (illetve az MTI).

0 Tovább

Magyarorszag Bahiaban vegre jol jon ki egy nemzetkozi osszehasonlitasban

Salvador festoi, rendorok altal felugyelt es steril belvarosaban all a neves bahiai iro, Jorge Amado altal alapitott kulturalis kozpont. A hires szerzo elkepeszto konyveket irt, en a Flor asszony ket ferjet szeretem nagyon, roppant eletigenlo, filantrop es szorakoztato mu, keves, izlesemnek pont megfelelo magikus realizmussal a vegen.


Itt a fal, ami olyan, mintha 3 dimenzios lenne, pedig csak 2, jobb oldalon a magyar forditasok

Negyvenkilenc nyelvre forditottak le a szerzot, amibol az egyik a magyar, es buszken jelenthetjuk, hogy eleg jo helyen allunk a rangsorban. Ez onnan derult ki, hogy az egyik szobat a forditasok fotoi boritjak tapeta-szeruen: felsoroljak, mennyi nyelven mely muvek jelentek meg, mellettuk a fotok. Magyarul 12 Amado-mu olvashato; osszehasonlitaskent Lengyelorszagban 14, Horvatorszagban 1, Japanban 6, a nagy Egyesult Allamokban is csak harommal tobb, mint a kis Magyarorszagon, szoval vegre egy nemzetkozi osszehasonlitas, amiben eleg jok vagyunk.


Itt pedig a kulturalis kozpont homlokzata

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek