Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen a divatos, globalizált ember

Esélyes, hogy ezen a poszton csak az fog igazán jól szórakozni, aki legalább egy kicsit tud portugálul. Én kb. annyira tudok, amennyire Tarzan angolul, de ez már elég volt ahhoz, hogy többször gurgulázva felnevessek, főleg, miután párszor magamra ismertem. A brazil szerző Modern idők címmel nagyon élesen rajzolja meg (szó szerint is) a globalizálódott világ hipszter divatos/modern szokásait lakáskultúra, étkezés és ismerkedés témában. Nyilván van pár nagyon brazilos helyi jelleg is. Összességében szuper!



via

0 Tovább

Felébredt az óriás

Valahol a neten találtam ezt a fantasztikus grafikát, ami csodásan rímel a címre és a reményteljes folyamatokra, amik most Brazíliában zajlanak. O gigante acordou, azaz felébredt az óriás.

Ébredő óriás

0 Tovább

Itt a Dumb Ways to Die riói változata

Elkészült a Dumb Ways to Die fantasztikus riói változata, helyspecifikus jelenségekkel, mint hogy nem szabad megállni a piros lámpánál vagy bringázni a forgalomban illetve a felrobbanó csatornatetőket sem hagyták ki, amiktől fél rió retteg.

Simán van olyan jó, mint az eredeti, remélem, szép lassan minden város megcsinálja a sajátját.

dumb ways to die

(Ide klikkeljen, ha a jövőben nem akar lemaradni brazil posztjainkról!)

0 Tovább

Függőágyat a szobába? Természetesen

Csigavér, nem fogunk átalakulni lakberendező bloggá, viszont egy égető kérdésről szólni kell: nagyon jó lenne szakítani azzal a szemlélettel, hogy függőágyat csakis kintre, két fa közé, a kertbe lehet felkötözni. Ez ugyanis nem igaz: több millió brazil háztartás tapasztalata mutatja, hogy függőágyat igenis fel lehet szerelni beltérbe is. Alig valami lehet kellemesebb annál, mint kényelmesen ringatózni/szenderegni benne, miközben kint már harmadik hete zuhog az eső. A braziloknál a függőágy amúgy ugyanolyan must have háztartási kellék, mint nálunk az őrölt pirospaprika: minden lakásban van legalább egy. A legtöbb téglafal pl. simán elbírja, nyilván a vasbeton is, a panelról nincsenek ismereteim. Amúgy Magyarországon is lehet kapni brazil függőágyakat, én még régebben vettem egyet Rióban, és napokon belül fel fogják szerelni, a közelgő tavaszra való tekintettel egyelőre az erkélyre.

Íme a megállapítást illusztráló képek több brazil blogból nyúlva (nekem gyanús, hogy a 4-es számmal ellátott panelban van):



függőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyfüggőágyEz az utolsó voltaképp kakukktojás, mert ezt terítőből csinálták

1 Tovább

A designhotel, ahol Amy Winehouse halála előtt pár hónappal megszállt

A nyáron ígértem egy posztot a hotelről, ahol pár hónappal azelőtt szállt meg Amy Winehouse (pontosan egyidőben az eggyel korábbi riói utammal), hogy szegény eltávozott az élők sorából. Nos, a hotel a hangulatos Santa Teresa dombján van, és az a neve, hogy Santa Teresa Hotel. Két kis utcácska között terül el lankásan-lécsősen, pazar kilátással, kis banánfákból álló lugassal, medencével (kilátással) és egy híresen jó étteremmel (kilátással), amit csak előzetes bejelentkezéssel lehet látogatni. Legnagyobb bánatomra mi nem ott szálltunk meg, mert a büdzsém öt helyett legfeljebb csak egy csillagot bírt volna el, de cimborámmal fel akartunk keresni egy ott dolgozó régi ismerősünket, és amíg megérkezett a munkába, elcsevegtünk a közlékeny biztonsági őrrel és lóbáltuk a lábunkat a lounge-ban.
A balra lent látható székeken ücsörögtünk (Foto: Santa Teresa Hotel)

Kapaszkodjon meg mindenki, elképesztően meglepő dolgokat mondott a biztonsági őr, hogy mit csinált ottléte alatt Amy Winehouse: vagy a medencében hűsölt vagy a bárban ivott!! Még valami hasonlóan meglepő dolgot is mesélt a figura, de arra sajnos már nem emlékszem.


A medence Foto: Santa Teresa Hotel

Miután mindezt megtudtuk az őrtől (a hotelt a fönt és a lenti bejáratnál is fekete öltönyös-napszemcsis jól megtermett őrök védik) besétáltunk a kis hotel rusztikus hangulatú előcsarnokába, ahol titkos fotófelvételek készítésével és tégla nagyságú luxuskiadványok olvasgatásával ütöttük agyon az időt. Amúgy elég jól ki volt gondolva az enteriőr a modernt a természetessel keverő eco-chic stílusban, nem meglepő, hogy a hotel kapott is egy csomó design díjat: tropical design, rengeteg fa, a bennszülött indiánok művészetére finoman utaló hangulat, explicit indiánozás csak módjával, sok kedves fából faragott állat, köztük egy tobzaska (vagy tatu). Meg néhány francia vendég, akiket jól megbámultunk.

Foto: Santa Teresa Hotel

Utána olvastam, és kiderült, hogy minden szobában menő brazil designerek egyedi munkái vannak kiállítva (Sergio Rodrigues, Carassas, Studio Vitty, Zemog, Rock Lane). A legolcsóbb szoba úgy tűnik, hogy 890 real éjszakánként (kb. 95 000 HUF), a loft viszont kicsit drágább, azért 3300 reált kell perkálni (kb. 353 ezer HUF), viszont meg is kapta a WORLD'S BEST SUITE díját a Wallpaper Magazine-tól. A nászutasokkal viszont igazán elnézők, mert a négy éjszakás nászutas csomagért masszázzsal, reggelivel és ebéddel csupán 700 reált kérnek éjszakánként (kb. 75 ezer HUF).


A bár, ahol Amy Winehouse ivott (Foto: Santa Teresa Hotel)

Amúgy a másfél óra alatt senki nem kérdezte, hogy miért üldögélünk a kb. 60 négyzetméteres lounge-ban, sőt, még a vécét is készségesen megmutatták és tollat és papírt is adtak, amikor azt hittem, hogy már sosem jön meg az ismerősünk és kénytelenek leszünk üzenetet hagyni neki. Hát ilyenekkel töltöttük az időt P. megérkezéséig, aki a nála közel egy méterrel alacsonyabb Amy testőre volt 2011 januárjában.

Itt pedig a suttyomban készült felvételek:

Ez a hangulatos banánlugas vezet a hotelba

Ahol kényelmes fotelekben, indián fejdísz alatt lehet luxuskönyveket olvasni

Akár fa tatunak is

A székek pedig híres designerek munkái

0 Tovább

Funky olimpiai posztersorozat egy napilap közepén

Az O Estado De S. Paulo című brazil napilap felkérte Emma Butler grafikust, hogy készítsen egy posztersorozatot azokról a sportokról, amelyekkel Brazília indul az idei Nyári Olimpiai Játékokon (ami Londonban lesz ugyebár július 27. és augusztus 12. között).

Az Olimpiához közeledve havonta jelennek meg a poszterek a lap printkiadásának közepén. A következő sportokat rajzolta le: úszás, judo, röplabda, foci, kosárlabda, atlétika, kerékpár, és tenisz. A képeken a brazil egyenruha, a felszerelés, a játékvezetői egyeruha, a pálya, sőt, még az időmérő eszköz is látható.

És az mennyire őrülten izgi, hogy a következő olimpia már Rióban lesz.

via

0 Tovább

Plakátkiállítás is lesz a Rio+20 miatt

Csak nem ússzuk meg a Rio+20-at: szerdán délelőtt 10-től látható a GLOB-ALL MIX - a Budapesti Brazil Nagykövetség és a Magyar Plakát Társaság rendezvénye. A neves grafikusművészek munkáit bemutató nemzetközi plakátkiállítás 43 országban ugyanakkor, 2012. június 20-án, a Rio+20 konferencia első napján nyílik. A kiállítást Sérgio Eduardo Moreira Lima Brazília magyarországi nagykövete nyitja meg; köszöntőt mond Nagy Andor országgyűlési képviselő, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottságának alelnöke és Bartos Mónika országgyűlési képviselő, a Magyar Plakát Társaság tagja.

Cím: Képviselői Irodaház (V., Széchenyi rkp. 19., aula)

Vintage brazil poszter (dekoráció csupán)

0 Tovább

Mozgókép post itekből egy galéria falán

Gyorsan egy videó, mielőtt azonnal elalszom: 350 ezer post it egy Sao Paulo-i galéria falán, amin több, mint 30 ezer üzenetet helyeztek el, és elképesztő mozgóképpé áll össze a videón.

0 Tovább

Töltényekből és drogokból kirakott abc

Ez a szép, a Botrány tipográfiája (vagy kirívó tipográfia) című fotómontázs azokból a tárgyakból származik, amiket rendőrségi razziák során foglaltak le. Van köztük lőszer, gránát, drog, mobiltelefon-aksi, de még finom házi zacskósjégkrémként kapható sacolé is. Egyszóval minden, ami a drogkirályi élethez elengedhetetlen.

A flick-oldal szerint, ahonnan a képet csórtam, valamelyik rendőrtiszti főiskola layout kurzusának hallgatói készítették egy bizonyos Romeu Pinto nevű tanár vezetésével, de pár sorral később azt írják, hogy ez csak vicc. Valójában a riói NDesign csoport csinálta 2011 júliusában.

0 Tovább

Budapesttől egy órára az eddigi legnagyobb brazil designkiállítás


Európa azon mázlistái, akik Berlinben élnek, március végétől május elejéig fantasztikus kiállítást tekinthetnek meg a brazil designról (ami amúgy kedvenc témám annak ellenére is, hogy itt, a blogon alig van szó róla). A kiállításhoz készült fenti videóban brazilul és németül mondják meg a kiváló bútordesignerek a frankót a hatalmas ország sokszínűségéről, formanyelvéről és design-perspektíváiról. Aki nem tud a mondott nyelvek egyikén sem, nézegesse a mozgóképeket, abból is kiderül ez-az.

Ez a kiállítás lesz az eddigi legnagyobb brazil bútordesign-kiállítás, amit valaha rendeztek Európában. A sajtóanyag szerint a modernitás és a kortárs avantgárd klasszikusait mutatja be, lesznek benne gyűjteményi kincsek és aktuális darabok is.

És Berlin szélcsendes időben csak 1 óra 10 perc repülőútra van Budapesttől. 

Brazilian Design
március 23. - május 5-ig

stilwerk Mall & Galerie Zeitlos
Kantstraße 17 - 10623 Berlin

info

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek