Épp viszaérünk Bécsből, Gilberto Gil koncertjéről, erre kiderül, hogy július 27. és 30. között rendezett Veszprémi Ünnepi Játékoknak mindjárt az első napján, este 9-kor is fellép. Ha ez így megy tovább, átkeresztelem a blogot Izaura barátairól Gilberto Gil barátaira.

Mészáros Zoltán, a szervező Ünnepi Játékok Kht. ügyvezető igazgatója úgy egy hete a programokról tartott tájékoztatón ezeket mondta: Gilberto Gilnek 30 év alatt 50 lemeze jelent meg, összesen négymillió példányban. A világszerte ismert muzsikus 2003 és 2008 között hazája, Brazília kulturális minisztere volt - tette hozzá az MTI szerint Mészáros, megjegyezve: a művész héttagú zenekarával érkezik Veszprémbe, ahol elsősorban dzsesszt és szambát játszanak.

A többiek engem nem annyira érdekelnek, de közszolgálati jelleggel idekopizom: második estén, július 28-án lép fel a fesztivál helyszínén, a veszprémi vár kétezer férőhelyes szabadtéri színpadán a londoni Incognito zenekar. Elmondta: az 1980-ban alakult zenekar 10 tagú (köztük három női vokalistával), s elsősorban az acid jazz és a funk világszerte ismert képviselői. Az Incognito után lép fel Nils Landgren skandináv zenész is négy társával, akik szintén a funk ismert előadói.

Július 30-án este a világzene egyik legmeghatározóbb alakja, a Grammy-díjas szenegáli Youssou N'dour lép fel 14 zenésztársával együtt, akik főleg dzsesszt és soult játszanak.

Tudom, sokan izgulnak, hogy hol marad a bécsi GG-koncert kritikája. Nos, hamarosan olvasható lesz egy híres zenei újságban.