Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Így szól az egyik legnagyobb brazil város, amikor a brazilok gólt lőnek

Hogyan reagál Moema, egy csöndes São Paulo-i környék arra, amikor a brazil nemzeti válogatott gólt lő az aktuális foci-vb-n? Egyebek mellett hatalmas ovációval, vuvuzelával és tűzijátékkal. Claus Wahlers helyi lakos lefilmezte a környékét a 2014-es foci-vb nyitó meccsén, amikor Brazília 3-1-re nyert Horvátország ellen. Már most őrületes a hangulat, jaj, mi lesz még itt!

via

(Ide kattints, ha követni szeretnéd a blogunkat!) 

0 Tovább

Dokumentumfilm Sao Paulóról az Egyesen!

December 2-ről 3-ra virradó éjjel Sao Paulóról szóló francia dokumentumfilm lesz az m1-en. Egész pontosan 1.35-kor kezdődik a város nevével azonos című 2003-as dokumentumfilm.

A témához illően íme egy jó kontrasztos kép a nagyvárosból

Itt pedig a leírás: Sao Paulo, a brazil metropolisz több arcát mutatja egyszerre: rohamosan fejlődő, 21. századi oldala mellett megtalálható a nyomor és a szegénység is. A polgármester éppen ezért a szegénység felszámolását tűzte ki célul. Eközben a gazdagok golyóálló autójukban is sokszor védtelenek a nyomor miatt elharapózó emberrablásoktól és támadásoktól, életüket ugyanakkor a fényűzés és a luxus jellemzi. A film ezt az ellentmondásos és különleges világot mutatja be.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek