Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Helyesírási hibával fújták fel Ronaldinho nevét egy Krisztus-szoborra

Felfestettek egy Ronaldinhót magasztaló graffitit az éjjel Belo Horizonte egyik fő szimbólumára, egy Krisztus-szoborra. Az eset duplán kellemetlen: egyrészt mert épp egy ilyen szép emlékművet kellett összefirkálni, másrészt mert egy durva helyesírási hibát vétett a focirajongó graffitis: kihagyott egy „L” betűt.

A Michael Antonio Silva Azevedo nevű lúzert el is kapták még az éjjel, röviddel azután, hogy letette a festékszóróját. Nem elég, hogy nem tud helyesen írni, kiderült, hogy több erőszakos bűncselekmény - köztük rablás és egy kis drogkereskedelem - is szerepel a 22 éves fiatalember bűnlajstromán. Plusz a papírjai is hamisak.

0 Tovább

Bréking: Ronaldinhónak is magyar kutyája lett!!

Mark Zuckerberg után Ronaldinhónak is magyar kutyája lett! Egy Ana Maria Braga nevű műsorvezető ma délután meglátogatta Ronaldinhót Gaveában (Rio egyik városrésze), és magával hozott egy ajándékot, amit a múlt héten ígért meg a kiváló focistának, amikor Ronaldinho Mais você című műsorában vendégeskedett: egy kuvaszt! A Globo cikke szerint a  játékos a következőképp reagált új magyar barátja láttán: meglepődött, elmosolyodott, és játszani kezdett a kuvasszal.

(A kölyökkutya mellett felhívjuk a figyelmet a sztárfutballista ízléses fukszaira is!)

Képek: globoesporte.com

2 Tovább

Hatalmasat kaszálnak a brazil focisták

Írtak a kollégáim egy cikket arról, hogy a szárnyaló brazil gazdaság hatalmas focistafizetéseket eredményez, és emiatt már nincs értelme annak, hogy külföldi csapathoz szerződjenek el a brazil focisták. Ha jól látom, a global-soccer.eu -ból indultak ki, a teljes cikk itt van, itt meg egy részlet, ami érdekes:

A brazil klubok pénzügyi szempontból kiemelkednek Dél-Amerikában, és lassan az európai egyesületekkel is fel tudják venni a versenyt. Míg 2010-ben Európában a klubok 29 százalékkal kevesebbet költöttek új focistákra, addig Brazíliában 63 százalékkal nőtt az igazolásokra kiadott összeg.


A brazilok a fizetéseket tekintve is egyre versenyképesebbek: a Milantól hazaigazolt Ronaldinho heti 100 ezer fontot keres, Neymarnak a Santosnál heti 55 ezer font a bére, míg a Corinthiansnál a portugál Sportingtól érkezett Liedson hetente 40 ezer fontnak megfelelő összeget kap. Ezeket a béreket szponzorok segítségével tudják kifizetni: Ronaldinho esetében a Traffic nevű sportügynökség, egy sportszergyár (Olympikas) és egy élelmiszerlánc (Batavo) dobja össze a pénzt, a Flamengónak csak a bér 25 százalékát kell állnia. Neymar javadalmazását egy másik sportszergyártó (Nike) és egy telekommunikációs cég (Nextel) állja, a Santos csak a pénz ötödét biztosítja, a Fluminensénél pedig egy gyógyszergyár (Unimed) teszi lehetővé, hogy a riói egyesület biztosítani tudja Fred, Belletti és Deco fizetését.

0 Tovább

Meg a pizzateszta is megallt a kelesben, mikor Ronaldinho vegre palyara lepett

Kedves szerzotarsammal epp egy Ilha Grande-ra toro heveny zivatar elol kerestunk menedeket egy pizzeriaban, mikor belefutottunk a Flamengo-Nova Iguacu bajnoki merkozesbe, ahol nem kisebb sztar lepett ismet brazil csapat szineiben palyara, mint Ronaldinho.

A legendas focistat a sajtoban deli szarmazasa miatt Gauchokent (ez az argentin hatarhoz kozel elok beceneve) emlegetik, de a teveben az egzaltalt kommentator Ronaldzsinyokent magasztalta meg akkor is, ha epp csak megbubolta egyik jatekostarsat. A kozvetites soran legalabb egy kamera csak ot kovette, igy figyelemmel kiserhettuk, amikor a kezdes elott a vigyori Ronaldinho ugy rohangalta korbe a palyat es ujdonsult csapattarsait, mint egy uj terepre tevedt kutya. Szep latvany volt - meg az LCD-teven is -, ahogy a hatalmas stadionban a nezok oriasi BEN VINDO-feliratba (Isten hozott!) rendezodtek, de meg szebb volt, ahogy a pizzeria legenysege kemencet es sutolapot otthagyva, tatott szajjal bamulta az ikon elso biciklicseleit. Egyebkent egy-ket zsenialis villanastol eltekintve igencsak kozepesen jatszott, de sokat vigyorgott.

Ja, es nem mintha barkit is erdekelt volna, de a Flamengo vegul 1-0-ra gyozott.

 

0 Tovább

Mi a kozos Ronaldinhoban, Amy Winehouse-ban es a Kispalban?

Egy napon erkeztunk meg Ronaldinhoval a csodalatos varosba, csak minket nem vart az osszes brazil napilap munkatarsa a repteren, sot, igazabol senki sem vart, bar ugy volt, hogy talan talalkozni fogok a het evvel ezelotti edzommel, aki az alabbi posztban belinkelt Balazs ele jott volna ki, de lefoglalta Amy Winehouse, aki kedden adta masodik koncertjet Rioban, a volt edzom pedig a hires enekesno testore. Igy aztan egy ismeretlen taxissal erkeztunk meg a Copacabanara (aki csak kb. 1500 forintnak megfelelo reais-zal vert at).

Tegnap az osszes lap Ronaldinhoval volt tele, aki mostantol a Flamengoban fog focizni, aztan estere mar az esozesek okozta arviz is tema lett, sajnos egy csomoan meghaltak Sao Pauloban es Riotol nem messze is. Mi hetedik emeleti atmeneti otthonunkbol neztuk, hogy hompolyog a viz, eleg brutal volt. Kb. fel ora alatt ontotta el a keresztutcat ugy, hogy mozdulni sem tudtak az autok.

Amugy minden szuper, a kis barataink egyik programjavaslattal bombaznak a masik utan, tegnap pl. megneztuk egy bizonyos Andre Carvalho elso rioi koncertjet, ahol engem vmiert - es vegulis lassuk be, nem szokatlanul - egybol a VIP-listara irtak fel, Egyhurosgitart pedig az amigo-listara. A koncerten egyik amulatbol estunk a masikba, a basszus - es a ritmusgitar ugyanis megszolalasig (ertitek? M E G SZ O L A L A S I G!) hasonitott a Kispal es a Borz ritmusszekciojara. Vicces volt pl. a Kovetkezo buszon brazil valtozata. (ezt a zenekart most megprobalom belinkelni)

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek