Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Robotzsaru goes Brazil - Lapszemle

A CNet amerikai technológiai hírportál információi szerint a jövő évi foci-vb védelmére a brazil kormány harminc darab iRobot PackBot 510 típusú katonai robotot vásárol összesen mintegy 7,2 millió dollár, vagyis több mint másfélmilliárd forint értékben. A PackBot 510-eseket a 2016-os riói olimpiai játékok stadionjainak építésekor is alkalmazni fogják: a géppel fogják biztosítani a szervezők, hogy az épületekbe ne rejthessenek a munkálatok során robbanószereket.

Bár a készüléket gyártó iRobot robotporszívóiról ismert, a lánctalpas taktikai robotot afganisztáni és iraki harctereken is alkalmazzák, de a fukusimai erőmű mentési munkálataiban is közreműködött, mivel veszélyes anyagok érzékelésére alkalmas szenzorokkal is fel lehet szerelni. A méregdrága robot digitális kamerával van felszerelve, melyen keresztül nem csupán automatikusan tud haladni, de egy távoli kezelőnek is továbbítani tudja a helyszínen zajló eseményeket.

A brazil foci-vb-re szánt változatait arcfelismerő modullal is felszerik, amely egy központi, akár 13 millió darab arcot tartalmazó adatbázisban szereplő embereket képes felismerni.

(A teljes hír itt)

0 Tovább

A következő olimpia gigantikus tervei

Rio Olimpia 2016

Az alábbi videóban a 2016-os olimpiáig tervezett gigantikus riói városfejlesztések láthatók, amint gyerekek magyarázzák el őket. Ha ennek csak a 70%-a is elkészül időre, én leborulok a brazilok nagysága előtt:

És még egy érdekesség az olimpiához: a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (International Olympic Committee) pár hónapja nyilvánosságra hozta a 2016-os olimpia betűtípusát. A betűket a Dalton Maag stúdió tervezte; formájuk egyrészt a sportolók mozgására reflektál, másrészt Brazília legismertebb földrajzi és építészeti látnivalóit idézi. És még az olimpia fő irányelveit is megjeleníti, úgyis mint pl. harmonikus sokféleség, energia és elszántság.

0 Tovább

Tudásmorzsa: mikor lesz a következő olimpia?

A következő olimpiát Rio de Janeiróban rendezik meg 2016. augusztus 5. és 21. között. Az ötkarikás zászló már augusztus 13-án megérkezett Rióba Boris Johnsonnal, London funky polgármesterével együtt.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek