Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Elégették a brazil parlamentben talált tangát

Zárjuk a hetet egy brékinggel: elégették a brazil parlamentben az egyik képviselő tárcájából kiesett tangát, miután senki sem kereste a törvényhozás talált tárgyakat őrző irodájában.

Az O Globo című lap szerint a tangát két hete találták. Május 15-én este öt képviselő tartott a képviselői ülésterembe, hogy a kiberbűnözésről szóló törvényről szavazzon, egyikük vesztette el piros-fehér színű alsóneműjét.

Az őrök gyorsan, de diszkréten léptek fel: felvették a fehérneműt, majd a talált tárgyak irodájába vitték. A sztori hamar megjelent a közösségi portálokon, a biztonsági személyzet ezért úgy döntött, elégeti az alsóneműt.

A képviselők szerint tréfáról volt szó, valaki meg akarta viccelni a képviselőt. "Gyanítjuk, hogy ki lehet a gazdája, de nem akarjuk lejáratni őt" - mondta Francisco Everado Oliveira Silva, a hivatásos bohóc, aki 2010-ben szerzett széket a brazil kongresszusban.
MTI

0 Tovább

Az analfabétizmus felszámolására nyújtott be törvénytervezetet az analfabéta bohóc

Már régóta akartam írni erről a Francisco Silva nevű bohócról, aki valószínűleg hasonló politikai kiábrándultság következményeként került be a brazil parlamentbe tavaly, ahogyan egycsapásra reykjavíki főpolgármester lett a humorista-punk Jón Gnarrból (szintén tavaly). Aztán valahogy elsodortak az események, úgyhogy most csak egy gyors kedd esti aktualitás - via MTI.

Törvénytervezetet nyújtott be a felnőttkori írástudatlanság felszámolására egy bohóc, aki csak úgy foglalhatta el helyét a brazil parlamentben, hogy előbb be kellett bizonyítania: tud írni és olvasni.

Francisco Silva azt javasolta, hogy minden olyan felnőtt, aki megtanulja a betűvetést, részesüljön egyszeri, 345 dolláros pénzjutalomban. Mint a képviselő szóvivője, Edit Silva kedden kifejtette: a kifizetésre egy hathónapos írás-olvasás tanfolyam végén kerülhetne sor.

Silvát jobban ismerik Brazíliában művésznevén, Tiriricaként, ami portugálul Mogorvát jelent. Több szavazatot kapott a tavaly októberi brazíliai választásokon, mint bármelyik jelölttársa. Ellenlábasai azonban azzal vádolták, hogy analfabéta, ezért be kellett bizonyítania, hogy ismeri a betűket, és képes parlamenti feladatai ellátására.

1 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek