Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kezdődik a Brazil hét!

Szeptember 5-14. között immár harmadik alkalommal rendezik meg a Brazil hetet Budapesten. Azért épp ekkor, mert szeptember 7-e a Brazil függetlenség napja; ezen a napon, 1822. szeptember 7-én mondták ki, hogy Brazília nem portugál gyarmat többé, hanem független állam. 

Íme egy kis áttekintés a budapesti programokból.

függetlenség

Szeptember 5-én és 6-án táncóra és táncbemutató (afro-Brasil, szamba és axé), bazár és tombola a Brazil Kulturális Központban. Ingyenes, további infók erre.

Szeptember 7-én, azaz szombaton délutáni zene, költészet, multimédia, brazil sajtos pogácsa és egy csipetnyi Brazília az Andrássy úti brazil étteremben, azaz a Casa Brasil nevű helyen. A bemutatót Daniela Neves tartja (több infó itt). Ugyanitt másnap vacsora - ez nyilván nem ingyenes - élő zenével kísérve (infó itt).

Szeptember 10-én, kedden a Partideiros című Luiz Guimarães de Castro-film látható a Cervantes Intézetben. A zenés dokumentumfilm Tuninho Galante szambazenésszel állítólag magávalragadó alkotás. Az esemény ingyenes, de a helyek száma korlátozott. Infó itt.

Szeptember 12-én kiállításmegnyitó lesz, a tárlat egészen 21-éig látható. Infó a képen és itt.

brazil színek

A Facebook önmagának mond ellent abban, hogy 7-én vagy 14-én, de annyi biztos, hogy a Piréz Gyerekműhelyben is lesz valami érdekesség a Brazil héten.

(ide érdemes klikkelni, ha követni szeretné blogunkat!)

0 Tovább

Jön a budapesti Brazil hét!

A következő infót kaptam a Brazil Nagykövetségtől, és mit sem teszek szívesebben, mint hogy azonnal be is másolom ide: a Brazil Nagykövetség támogatásával a Magyarországon Élő Brazilok Tanácsa kulturális programsorozatot szervez Budapesten, melynek célja a sokszínű brazil kultúra népszerűsítése és a kétoldalú kapcsolatok erősítése. A "BRAZIL HÉT - SEMANA BRASIL" rendezvénysorozat hivatalos nyitóprogramja a Brazil Nagykövetség szervezésében 2011. szeptember 7-én, Brazília nemzeti ünnepén tartandó zártkörű fogadás lesz, a nagyközönség szeptember 8 és 13 között az alábbi programokra látogathat el:

Szeptember 8. csütörtök

"Sergio absztrahált álmai és érzései..."

Sergio Valmir Bosa brazil festőművész kiállítása.

Cím: Hapimag Galéria (1014 - Budapest, Fortuna utca 18.)

Időpont: 17:00

A kiállítás 2011. október 15-ig tekinthető meg.

"Brazil színek Budapesten"

Brazil képzőművészek kiállítása.

Szervezők: Judith Klein és Carmen Pousada

Cím: Nádor Galéria (1054 - Budapest, József Nádor tér 8.)

Időpont: 18:00

A kiállítás 2011. szeptember 23-ig tekinthető meg.

Szeptember 9. péntek

"Kávé és irodalom"

Irodalmi teadélután verssel és prózával, brazil kávéval és süteményekkel.

Szervező: ELTE/BTK - Brazil lektorátus

"Brazília, ahogy mi ismerjük" - Dr. Pál Ferenc, az ELTE BTK dékánhelyettesének és a Portugál Irodalmi és Nyelvi Tanszék vezetőjének előadása Brazília és Magyarország kapcsolatáról.

Cím: ELTE (1088 - Budapest, Múzeum krt. 4.)

Időpont: 17:00

(A további négy nap a másik oldalon)

1 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek