Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Hogy snowboardoznak a brazil utcákon? Így!

Nincs hó, lejtő, hideg és snowboard, ám van ló? Akkor minden van!

via

0 Tovább

Amikor a kisfiú rádöbben, hogy nem eszik többé húst

Elképesztő videó arról, amikor egy okos kisgyerek rájön, hogy a tányérján lévő polip valaha élt. Kérdezgeti az anyukáját, aztán arra jut, hogy "ha megesszük az állatokat, akkor meghalnak... nem tetszik, hogy meghalnak, inkább azt szeretném, ha maradnának a lábukon". Úgyhogy úgy dönt, hogy a jövőben inkább csak rizst és krumplit eszik.

Nemcsak vegáknak must see.

kisfiúvia

(Ha a jövőben nem akar lemaradni a posztjainkról, ide érdemes klikkolni.)

9 Tovább

A tatu lesz a 2014-es foci-vb kabalaállata

A Brazíliában őshonos, a veszélyeztetett fajok közé sorolt taturól (magyarul a körülményes övesállat névre is hallgat) mintázzák a 2014-es brazíliai foci-vb hivatalos kabalafiguráját. A figura nevét az interneten szavaztatják meg, az Amijubi, a Fuleco és Zuzeco nevek közül lehet választani. A tatu már csak azért is telitalálat, mert veszély esetén képes sárgadinnye nagyságú labdaformájú gömbbé változni. 


A kabalafigura 3D-s modellezése (képek és infó innen)

Az Izaura barátai blog régóta szimpatizál a tatukkal, ezért üdvözli a döntést!

0 Tovább

Cukikarnevál Rioban

Miközben mi azt nézzük, hogyan kúszik végre a hőmérő higanyszála a nulla felé, addig odát már a karneváli szezonra alapoznak - például a kiskedvencek megtáncoltatásával. A hajtás után az MTI humorsziporkákkal megtűzdelt tudósítása a Blocao-ról!

0 Tovább

Elpusztult Ariel, a béna oroszlán

Elpusztult Ariel, a béna oroszlán, melynek gondozója Brazíliában a Facebookon gyűjtött pénzt az állat kezelésére. Több mint hatvanezren fogtak össze az állat megmentéséért: a beteg oroszlán kezelése ugyanis havonta több mint 11 ezer dollárba (kétmillió forintba) került. Ariel tulajdonosa, Raquel Borges ugyancsak a Fácsén jelentette be szerdán, hogy az oroszlán elpusztult.

A 140 kilós, hároméves rokkant hímoroszlán halálhíréről minden vezető brazil hírportál megemlékezett, és a Twitteren is világszerte beszédtéma lett. (Én a mi jó öreg MTI-nkről vettem át a hírt.)

Egy évig nem tudott lábra állni Ariel

Ariel abban az állatotthonban született, amelyet Raquel a férjével együtt tart fenn a Brazília déli részén lévő Maringa városban beteg vagy elhagyott állatok számára. Mint Raquel elmondta: a korábban egészséges oroszlánnak egy éve bénult meg mind a négy lába. Ritka sorvadásos betegségben szenvedett, fehérvérsejtjei megtámadták saját egészséges sejtjeit az agy motoros központjában. A tünetek az emberi Parkinson-kórhoz, a szklerózis multiplexhez és a Guillain-Barre-szindróma nevű, bénulást okozó autoimmun betegséghez hasonlítottak.


Itt látható Ariel kiskorában

Nemrég a nagymacskák gyógyításában tapasztalt jeruzsálemi Héber Egyetem tudósai vizsgálták meg Arielt, és július végére ígérték a tesztek vizsgálati eredményeit. Az állat gondozói azt remélték, lesz mód Ariel talpra állítására.

(Itt azt is meg lehet hallgatni, milyen érzelmes dalok előadója volt az állatmentő tulajdonos Raquel.)

2 Tovább

Akciófilm lángoló vezetéken mászó lajhárral

Az első másodperctől az utolsóig elképesztően feszültségterhes videó arról, ahogy egy lajhár bekeveredik egy favelába egy Pinheiro nevű helyen, és a pont a kigyulladt vezetékeken kezd el mászni. A lajhár amellett, hogy nem túl okos (alig van barázda az agyán szegénynek), nem is túl gyors (az ágakon átlag 400 méter/óránkénti sebességgel mászik), így szerencsére nem rázza meg az áram - legalábbis addig, míg megmentésére kiérkeznek a tűzoltók, akik megpróbálják leszedni a póznáról. Viszont ügyesen kapaszkodik, ezért bottal sem lehet lepiszkálni. Nem árulom el, megmenekül/belemászik a tűzbe-e.

0 Tovább

Rendőrkutya vetődött a labdára egy focimeccsen

Roppant tréfás videó jelent meg az [origo]-n: egy brazil alacsonyabb osztályú bajnokin (Varginha - MG) egy bal oldali beadás előtt egy rendőrkutya rohant a pályára és játszani kezdett a labdával, míg végül a gazdája pórázt csatolt rá. Klikkoljatok át, mert NAGYON VICCES!

0 Tovább

Brazília fellép a biokalózok ellen

Itt is az újév első híre, egy lapszemle, mert gyengélkedem, így most csak ennyire futja. Az MTI írta meg a következő érdekességeket:

"Brazília szigorú hadjáratba kezd idén az olyan vállalatok ellen, amelyek a helyi ritka állat-, és növényfajokból készített termékeikkel tesznek szert jelentős haszonra, ám ezért semmilyen, vagy csak kis mértékű kárpótlásban részesítik a dél-amerikai országot, illetve az őslakos közösségeket."


Amazonas

Még egy idézet: "Idén valódi hajtóvadászat indul az olyan cégek ellen, amelyek a törvényi előírások ellenére a helyi kormány előzetes tájékoztatása nélkül kezdenek bele az őshonos fajok felhasználásával történő gyógyszer- és egyéb készítmények gyártásába. A pénzbüntetés összege várhatóan 29 millió realra (3,6 milliárd forint) nő majd cégenként, és a vállalatok akár az országban való gyártási engedélyüket is elveszthetik, ha kiderül, hogy illegálisan működnek"

Itt pedig a teljes cikk.

0 Tovább

Izaura barátai

blogavatar

Minden Brazíliáról

Utolsó kommentek