Egyhúrosgitár írt egy szép cikket az Indexre a brazil tüntetásek apropóján, melyben felvillan, milyen őrült korupciótól terhelt a brazil politika. Egy részlet:

Általában nem szoktunk felülni a „minden politikus bűnöző” típusú elitellenes szlogeneknek, de ha végigböngésszük az elmúlt évtizedek képviselői listáját, akkor Brazíliában valóban rábukkanhatunk olyan nagypályás spílerekre, akik mellett a rosszfiúk magyar frakciójának tagjai parlamenti ruhatárosoknak sem mehetnének el.


kép innen

Valamint:

Bár a tiltakozó hullám június végére elült, a kiábrándult kelet-európai olvasóknak érdemes figyelmébe idézni azt a fejleményt, hogy Dilma Rouseff elnök annyira szívére vette a tiltakozásokat, hogy komoly reformokat helyezett kilátásba, és július elején még az olyan viszonylag periferikus követelések ügyében is meghátrált, mint a melegeket pszichiátriai vizsgálatra utaló törvénytervezet eltörlése. A médiában elterjed „brazil tavasz” jelző ellenére a brazilok nem a rendszert akarják megváltoztatni, hanem a meglévő demokratikus kereteket akarják tartalommal megtölteni.

A teljes cikk itt.